Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τα Χριστούγεννα – Έρχεται «ψυχρή εισβολή»


Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα υπάρξει τα Χριστούγεννα.

Πιο συγκεκριμένα, το ήπιο κλίμα που επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες επρόκειτο να αλλάξει εντελώς καθώς από τη μία μέρα στην άλλη, θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τη χώρα μας. Περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και υψόμετρα στα κεντρικά και νότια της χώρας θα «ντυθούν στα λευκά».

Ο κ. Καλλιάνος αναφέρει πως «Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθές λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα»

Σύμφωνα με τον ίδιο «η ψύχρα θα ρίξει κατακόρυφα το θερμόμετρο, κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις 24 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές».

Υπογράμμισε μάλιστα, «η ψύχρα και η παγωνιά θα διατηρθεί και τις επόμενες δύο ημέρες».

Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Το Σάββατο (22/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (23/12) ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (24/12) παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τα Χρστούγεννα (25/12), αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή