Ανακοίνωση ΚΚΕ Κέρκυρας για την δολοφονία στα Δραγωτινά.

Αστυνομικό ρεπορτάζ Ανακοίνωση ΚΚΕ Κέρκυρας για την δολοφονία στα Δραγωτινά.

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ με ανακοίνωση της καταδικάζει τη δολοφονία στα Δραγωτινά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο φερόμενος ως δολοφόνος ήταν ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.

Η φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία του μορφώματος της Χρυσής Αυγής επιχειρεί με κάθε τρόπο να δηλητηριάσει τη νεολαία και τους εργαζόμενους και στην περιοχή της Λευκίμμης. Ιδεολογία σύμφυτη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και που μοναδικούς εχθρούς βλέπει τους μετανάστες, τους αδύναμους και βέβαια τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές γιατί έτσι υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ρόλο και τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Λευκίμμης αλλά και της ανοχής που έδειχναν απέναντί της «κινήματα» και πολιτικές δυνάμεις. Ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την παρουσία του Χρυσαυγίτη Βουλευτή στο Ποτάμι της Λευκίμμης, που τον καταγγείλαμε από το βήμα της συγκέντρωσης και που αρνηθήκαμε να τον νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας όταν οι διοργανωτές είπαν ότι «στον αγώνα τους δεν περισσεύει κανείς».

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ που με τις πολιτικές τους ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού. Με «πυγμή» αντιμετωπίζουν καθαρίστριες που τις καταδικάζουν σε 15 χρόνια αλλά η δίκη της Χρυσής Αυγής κρατάει για χρόνια.

Είναι απολύτως απαράδεκτη η τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Ζηνιάτη σε χθεσινοβαραδυνή εκπομπή (03/12/2018) του τηλεοπτικού σταθμού Start, που επιχείρησε να συνδέσει τον φερόμενο ως δολοφόνο με το ΚΚΕ. Η προσπάθεια αυτή θυμίζει τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και έχει ως στόχο να εξισώσει τον φασισμό με τον σοσιαλισμό. Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία όσοι προσπαθούν να σπιλώσουν το κόμμα που έδωσε και δίνει τη μάχη απέναντι στο φασισμό όχι με λόγια αλλά με έργα.

Οι εργαζόμενοι του νησιού μας, οι άνεργοι, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την απομόνωση των φασιστών-ναζιστών από τους χώρους δουλειάς και κατοικίας, από σχολεία και σχολές, μέσα από το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όπως έγινε πριν λίγες μόνο μέρες στα σχολεία της χώρας. Να βρεθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στη δράση, στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας μας κόντρα στη μοιρολατρία και την απογοήτευση, στην παραπέρα μείωση των απαιτήσεων, στα ψίχουλα που ονομάζουνε “δίκαιη κατανομή” του πλούτου που παράγουμε.

Καταδικάζουμε κάθε εγκληματική ενέργεια που αποτελεί προϊόν της φασιστικής έκφρασης της αστικής πολιτικής. Κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να απενοχοποιήσει το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό και τα μορφώματά του».


Πηγή