Ανεξαρτητοποίηση της Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου από την παράταξη Νικολάου


Χάνει δυνάμεις η παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» του Χρήστου Νικολάου , όπου μετά την αποχώρηση του Χρήστου Φιλιππόπουλου σε σύντομο χρονικό διάστημα έχασε ακόμη ένα Δημοτικό Σύμβουλο και μάλιστα στην ίδια Δημοτική Ενότητα (Ωλενίας) .

Αυτή τη φορά η Δημοτική Σύμβουλος Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου με επιστολή της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε την Ανεξαρτητοποίηση της. Αναλυτικά αναφέρει :

Κύριε Πρόεδρε,

η εκλογή μου ως δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης, το Μάιο του 2014 με γέμισε δύναμη αλλά και μεγάλη ευθύνη στο έργο που ανέλαβα να επιτελέσω ως αιρετός αυτού του Δήμου και μάλιστα σε εποχές τόσο δύσκολες σαν και αυτή που διανύουμε.

Άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με κόστος πολιτικό και προσωπικό, υπερβήκαμε διαχωριστικές γραμμές, με πίστη ότι θα προσφέρουμε στο κοινό καλό του Τόπου μας. Συναντηθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά, συναινετικά, συμμετοχικά και ανεξάρτητα από τα κόμματα προέλευσής μας . Δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε με όραμα και σχέδιο, με μεθοδικότητα και εργατικότητα υπέρ των δημοτών και του Τόπου μας και να είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων, χωρίς παραταξιακές παρωπίδες, ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και κομματικούς εναγκαλισμούς. Αυτές ήταν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και γι αυτό οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν .

Τριάμισι χρόνια μετά όμως, διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Μέχρι πρότινος, δεν έπαψα ποτέ να επισημαίνω καλοπροαίρετα τις διαφωνίες μου αλλά και τη γνώμη μου στις όποιες διοικητικές μεθοδεύσεις του νυν δημάρχου Χρήστου Νικολάου, τις οποίες θεωρούσα λανθασμένες και επεδίωξα με πολύ υπομονή και σύνεση να δώσω χρόνο τόσο στον εαυτό μου όσο και στην ηγεσία του Δήμου. Δυστυχώς όμως, ο Δήμαρχος και η κλειστή ομάδα εκλεγμένων και μη συμβούλων που τον περιβάλουν, έχοντας, προφανώς, ως αυτοσκοπό την πολιτική τους επιβίωση, μετέρχονται μεθόδων, οι οποίες δεν συνάδουν με τη δημοκρατική διοίκηση και προπάντων βλάπτουν οικονομικά τους συμπολίτες μας, αφού κατασπαταλώνται χρήματα των φορολογούμενων δημοτών.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι χρέος μου είναι ως δημοτικός σύμβουλος, ακολουθώντας μόνο τη φωνή της συνείδησής μου, να μη μείνω βουβός παρατηρητής αλλά να καταγγείλω αυτές τις πρακτικές και να ανεξαρτητοποιηθώ από τη δημοτική παράταξη « Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», για να μη γίνω και εγώ συνένοχος αυτής της αρνητικής πραγματικότητας.

Η πολιτική μου διαφοροποίηση από τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του νυν δημάρχου Χρήστου Νικολάου και των συνεργατών του, με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση.


Πηγή