Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό από το Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου για την δημογραφική κατάρρευση της χώρα

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Προσφάτως με το υπ αριθ πρωτ 59/18-10-2018 έγγραφό μας , αποστείλαμε ανοιχτή επιστολή στον εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε σας προσωπικά , καθώς και στους πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής, με το οποίο εκφράζαμε την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας για τη Δημογραφική κατάρρευση της χώρα μας.

Δεν θα επαναλάβουμε τις απόψεις μας και τα επιχειρήματά μας για το οξύτατο αυτό πρόβλημα που απειλεί άμεσα με αφανισμό το γένος μας. Δια του παρόντος εγγράφου μας σας παρακαλούμε όπως ενόψει της Συνταγματικής αναθεώρησης που εξαγγείλατε, συμπεριλάβετε στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα διατάξεις και μέτρα αντιμετώπισης αυτού του ζωτικού προβλήματος και φυσικά να αφήσετε ως έχει το άρθρο 21 του Συντάγματος που προστατεύει το θεσμό της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης.

Η επιχειρηματολογία επί του θέματος πιστεύουμε ότι είναι περιττή, εξάλλου πλειστάκις κατά το παρελθόν τόσο εμείς, όσο και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος έχουμε καταθέσει προτάσεις και δεν χρειάζεται να τις επαναλάβουμε.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ και Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί όλων των πολιτικών κομμάτων της πατρίδος μας, σας απευθύνουμε έκκληση ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους σας, ως έχοντες τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επίλυση αυτού του παμμέγιστου προβλήματος. Πρέπει άμεσα με συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα να στηριχθεί ο Θεοσύστατος θεσμός της οικογένειας.

Ωστόσο όλοι οι Ελληνες έχουμε ιερό χρέος και υπέρτατο καθήκον να μην αδιαφορήσουμε για το μέλλον του γένους μας που διαγράφεται δυσοίωνο, αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για το Δημογραφικό πρόβλημα.

Ευχόμαστε ολόψυχα πέρα από ιδεολογικές , κομματικές και άλλες θεμιτές διαφορές που έχουμε στα πλαίσια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος,να ομονοήσουμε όλοι οι ΄Ελληνες για την αντιμετώπιση της Δημογραφικής κατάρρευσης, της πατρίδας μας. Το οφείλουμε αυτό στους προγόνους μας που με τη θυσία τους ανέστησαν το Ελληνικό γένος και κυρίως το οφείλουμε στις νέες γενιές. Είθε ο Πανάγαθος ΘΕΟΣ να σας φωτίσει για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις επ ωφελεία της Πατρίδας μας.


Πηγή