Αρχές του έτους θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τη διαμόρφωση του ισογείου του μουσείου Μπελογιάννη

Το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, δηλαδή σε ενάμιση μήνα περίπου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου ‘Μπελογιάννη’ στην Αμαλιάδα, που φιλοξενεί την έκθεση ‘Νίκος Μπελογιάννης’, καθώς εκκρεμεί η διαμόρφωση του ισογείου.

Αυτό έκανε γνωστό χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων.

Ο δήμος Ήλιδας έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του ισογείου έτσι ώστε να συνδεθεί με τον όροφο του κτιρίου και να γίνει επέκταση της έκθεσης.

Αυτοψία

Το κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Βουλής επισκέφθηκε χθες το κτίριο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον κ. Χριστοδουλόπουλο, τον αντιδήμαρχο έργων κ. Κώστα Τσεριώνη και μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και συζήτησαν την πορεία της μελέτης για την διαμόρφωση του ισογείου.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη, να καταγραφεί ο προϋπολογισμός του έργου, να εγκριθεί και να αποσταλεί στη Βουλή για να βοηθήσει με την δημοπράτηση του έργου.

«Το χρονοδιάγραμμα για να ολοκληρωθεί η μελέτη είναι μέχρι το τέλος του έτους ή εντός του Ιανουαρίου και με δεδομένο ότι το κτίριο είναι διατηρητέο πρέπει να εκδοθούν και οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάναμε ένα συντονισμό με τις τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για να μπορέσει να αποπερατωθεί και το ισόγειο του κτιρίου για να έχουμε μία ολοκληρωμένη έκθεση για το Νίκο Μπελογιάννη, να υπάρχει και έκθεση βιβλίου εκεί και να γίνονται και διαδραστικές δράσεις» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.


Πηγή