Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα – φωτογραφίες

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, με αρκετές περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά.

Από τα ξημερώματα, χιονίζει στο νομό Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Τα χιονισμένα Ιωάννινα

Χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής Αρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Από τις πρωινές ώρες χιονίζει στα Τρίκαλα ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα.

Εως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Στα λευκά «ξύπνησαν» όλα σχεδόν τα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργο Ζήσιμο, χιόνι πέφτει από τη νύχτα σε όλα τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης, ενώ από το πρωί χιονίζει και στα ημιορεινά.

Στην Καστανιά το χιόνι έφτασε τους 5 πόντους, ενώ λιγότερος είναι ο χιονιάς στο Ελευθεροχώρι όπου η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στα λευκά έχουν ντυθεί και τα Καλάβρυτα.

Προβλήματα παρουσιάζονται, χωρίς να έχουν κλείσει οι δρόμοι, στην Καλαβρύτων – Κλειτορίας, στον αυχένα Πριολίθου. Μόνο με αλυσίδες γίνεται επίσης η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, ενώ στα οχήματα που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες απαγορεύεται η άνοδος στο Καλάβρυτα από τη διασταύρωση της Πούντας.

Στον δρόμο από την Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα, μέχρι αυτή την ώρα, δεν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα και γίνεται κανονικά η κίνηση των οχημάτων.

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι, ενώ συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χιονίζει και στην Πάρνηθα

Ισχυρή χιονόπτωση και στην Πάρνηθα. Τα πάντα έχουν καλυφθεί με χιόνι ενώ οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα χαμηλές.


Πηγή