Δέσμευση Χαρίτση για συνάντηση με φορείς για τον ΧΥΤΥ και τα απορρίμματα.

Δήμος Κέρκυρας Δέσμευση Χαρίτση για συνάντηση με φορείς για τον ΧΥΤΥ και τα απορρίμματα.

Περίπου 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Σύλλογο Αλεύχιμον αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής και μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καπετάνιου.

Μετά από αρκετή συζήτηση ανακοινώθηκε από τον Υπουργό κ. Χαρίτση ότι θα υπάρξει άμεσα μια συνάντηση αυτή την φορά με τον ΣΥΔΙΣΑ, τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συλλόγου Αλεύχιμον Γιάννη Πανδή, από την πλευρά των Λευκιμιωτών δέχτηκαν την συνάντηση με έναν όρο να μην γίνει καμία μεταφορά δεμάτων στον ΧΥΤΥ μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Ο κ. Πανδής επεσήμανε ότι η συνάντηση έγινε σε τεταμένο κλίμα, με τους Λευκιμμιώτες να τονίζουν στο Υπουργείο πως θα παραμείνουν σταθερά αντίθετοι σε όποια πράξη καταστρατηγεί τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πανδή, «Συζητήθηκε το αδιέξοδο που υπάρχει με τα σκουπίδια, άλλα τονίστηκε από πλευράς των Λευκιμμιωτών ότι λύση δεν είναι η Λευκίμμη.

Τα αιτήματα μας ήταν ξεκάθαρα: Όχι στην λειτουργία του ΧΥΤΥ, να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εις βάρος των κατοίκων, να φύγουν τα δέματα και να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση».


Πηγή