Διαγωνισμός βιτρίνας από το Δήμο Αγρινίου – Τα καταστήματα φορούν τα γιορτινά τους! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το «μάτι» της «Σ» εισχώρησε σε μαγαζιά της πόλης

Γιορτινή ατμόσφαιρα επικρατεί ήδη στους δρόμους του Αγρινίου με σημεία αιχμής τις βιτρίνες των καταστημάτων καθώς «ντύνονται» γιορτινά για μικρούς και μεγάλους. Οι Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των καταστημάτων είναι για όλους ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, του παραμυθιού, της γλυκιάς νοσταλγίας των παιδικών χρόνων, της τέχνης, του θεάματος. Τα ομορφότερα στολίδια, έντυσαν τα εμπορικά καταστήματα της γιορτινής πόλης. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπάλες, χιόνια, κορδέλες, αστέρια, λαμπιόνια και φυσικά ο ήρωας των Χριστουγέννων, Άγιος Βασίλης. Τις ημέρες αυτές όπου οι καταναλωτές αγοράζουν όλο και περισσότερα, η πρωτότυπη βιτρίνα τους προσελκύει με καλύτερη διάθεση. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες του Αγρινίου δήλωσαν πως ο στολισμός παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη ψυχολογία όσο και στις πωλήσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς, η Κωνσταντίνα Σωτηρίου, ιδιοκτήτρια καταστήματος χειροποίητων παιδικών ειδών, η οποία δήλωσε στη «Σ»: «Αλλάζει η δική μας διάθεση αλλά και του κόσμου. Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να μπούμε σε αυτό το κλίμα».

Η Μαρία Γκάτση, που διατηρεί κατάστημα ένδυσης στο κέντρο της πόλης μας είπε: «Θέλουμε μόνο να σταματήσει ο κόσμος στη βιτρίνα. Άπαξ και σταματήσει θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να μπει και στο κατάστημά μας», κάτι που επαλήθευσε και ο Βασίλης Καλαντζής, ιδιοκτήτης καταστήματος καλλυντικών – αρωμάτων. «Έχουμε κάνει ήδη πωλήσεις από τη βιτρίνα καθώς πολλοί σταματούν και μας ρωτούν μόνο γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Μαρία Παλιούρα, καταστηματάρχης παιδικών ενδυμάτων σημείωσε: «Μια ωραία βιτρίνα κερδίζει τον πελάτη. Μια χαρούμενη βιτρίνα, δίνει χαρά».

Οι περισσότερες βιτρίνες θα πρωταγωνιστήσουν στο διαγωνισμό του Δήμου Αγρινίου που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 31 Δεκεμβρίου, για την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη στολισμένη βιτρίνα καταστήματος (εστίαση – εμπορικά).

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 10 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 του μήνα.

Η επιτροπή που θα κρίνει τις βιτρίνες αποτελείται από τρία άτομα.

Πρόκειται για τους:

Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού

Χρήστο Γαρουφαλή, Ζωγράφος – Δ/ντής Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου και

Δημήτρη Τζογάνη – Δ/ντής Τμήματος Πολιτισμού.

Οι τρεις καλύτερες βιτρίνες θα επιβραβευθούν με δώρα και αναμνηστικά, από τον Δήμο Αγρινίου.

«Σας παρακαλούμε, όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό όπως μας αποστείλετε μία φωτογραφία της βιτρίνας σας στο email: politismos@agrinio.gr ή να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Δήμου: 26413 60614 κ. Χριστίνα Μπαλάσκα» αναφέρει ο Δήμος Αγρινίου σε ανακοίνωσή του.

Ποιες είναι λοιπόν οι βιτρίνες που προσελκύουν τα βλέμματα των περισσοτέρων από εμάς; Και επειδή τα γούστα και οι ιδέες ποικίλουν, ακολουθεί φωτογραφικό αφιέρωμα. Καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Βασίλης Καλαντζής, αρώματα – καλλυντικά
prosopa1
Αριστερά η Μαρία Παλιούρα, κατάστημα παιδικών ενδυμάτων

prosopo1

maria-gkatsi
Μαρία Γκάτση, κατάστημα ένδυσης

vitrines (8)

vitrines (9)

vitrines (10)

vitrines (11)

vitrines (12)

vitrines (13)

vitrines (1)

vitrines (2)

vitrines (3)

vitrines (4)

vitrines (5)

vitrines (6)

vitrines (7)

Πορεία από μαθητές του Αγρινίου για την επέτειο Γρηγορόπουλου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Πηγή