ΔΙΕΚ Κάτω Αχαΐας: Το «νήπιο» μεγαλώνει με θεαματικό ρυθμό!

Eίναι μόλις 4 ετών και πάει για τα 5. Σε νηπιακή ηλικία, δηλαδή, ακόμα. Κι όμως, έχει ξεπεταχθεί! Ειδικά τη χρονιά που διανύουμε, το ξεπέταγμα είναι μεγάλο και δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για την επόμενη χρονιά για ακόμα πιο μεγάλο ξεπέταγμα. Δημόσιο ΙΕΚ Κάτω Αχαϊας. Με τιμονιέρη, από την τρέχουσα σεζόν, τον Παναγιώτη Αναγνώστου. Μιλάμε για ένα «παιδί» 4 ετών, που πάει για τα 5. Ένα «παιδί» που συνεχώς μεγαλώνει, ωριμάζει! Ένα εργαστήρι γνώσης, μάθησης, εκπαίδευσης, εξειδίκευσης. Ένα πρότυπο Ινστιτούτο που χρόνο με το χρόνο απλώνει τα δίχτυα του όλο και πιο πολύ. Φέτος το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Δυτικής Αχαϊας, με έδρα την Κάτω Αχαϊα, και περίπου 60 μαθητές. Το πιο περιζήτητο Τμήμα είναι της μαγειρικής. Ούτε στην Πάτρα δεν υπάρχει. Από την επόμενη σεζόν, όμως, ο κ. Αναγνώστου, σε άμεση συνεργασία με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαϊας Χρήστο Νικολάου (καθοριστική και διαρκής η συμβολή του στην ανάπτυξη του ΔΙΕΚ), έχει μεγαλεπίβολα πλάνα, που σκοπεύει να τα υιοθετήσει άμεσα. Και ποια είναι αυτά; Η δημιουργία τριών συγκεκριμένων Τμημάτων, που για την τοπική κοινωνία θα είναι Τμήματα-λουκούμι: με τουριστική, αγροτική, γεωργική κατεύθυνση. Τμήματα τα οποία έχουν μεγάλη πέραση στη Δυτική Αχαϊα, αφορούν τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την τοπική κοινωνία και μπορούν άμεσα να απορροφήσουν τους απόφοιτους του ΙΕΚ σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. Τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής και τα κέντρα εστίασης από τη μία, και ο γεωργικός-αγροτικός χαρακτήρας της περιοχής από την άλλη, κάνουν πραγματικά ελκυστικό το ΔΙΕΚ Δυτικής Αχαϊας στην Κάτω Αχαϊα. Ειδικά από τη νέα σεζόν, που εμπλουτίζεται περισσότερο, και ποιοτικά και ποσοτικά.
* Οι ειδικότητες που λειτουργούν φέτος στο ΔΙΕΚ: -Τεχνικός μαγειρικής τέχνης-αρχιμάγειρας -Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου-φοροτεχνικού γραφείου. -Βοηθός Φαρμακείου.
* Οι εκπαιδευτές-καθηγητές του ΔΙΕΚ Δυτικής Αχαϊας: Νίκος Τασσόπουλος, Χριστίνα Γλεντζή, Λάμπρος Κόκκινος, Γιώργος Τσουνάκας, Ιωάννης Κοτσόπουλος, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Σωτηρία Βασιλοπούλου, Φώτης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Αγγελική Λαμπροπούλου, Κωνσταντίνα Κίτσου, Ελεάνα Κολιοφώτη, Ελισάβετ Καμίτση, Νίκος Πετράκος, Ματίνα Βλάχου.
Παν. Αναγνώστου: «Νέα δυναμική στο ΙΕΚ» Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Δυτικής Αχαϊας Παναγιώτης Αναγνώστου αποκάλυψε στην «Π» τα πλάνα και τα οράματα του για το ΙΕΚ από την επόμενη κιόλας σεζόν: « Το ΔΙΕΚ Δυτικής Αχαϊας έχει αποκτήσει από φέτος νέα δυναμική και οι προοπτικές ανάπτυξής του είναι για εμάς το βασικό ζητούμενο. Αυτό θα συμβεί με την προσθήκη νέων ειδικοτήτων, στοχευμένων στην τοπική κοινωνία και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου όπου βρίσκεται και απευθύνεται. Από το νέο έτος, σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς, ελπίζουμε σε νέα πνοή στο ΔΙΕΚ με έμφαση σε ειδικότητες του γεωργικού τομέα και του Τουριστικού τομέα, ειδικότητες που σχετίζονται με το είδος των δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής, με το αεροδρόμιο στον Αραξο κλπ».
Το ΔΙΕΚ ετοιμάζει δύο πολύ σημαντικά events μέσα στην εβδομάδα. Τη Δευτέρα, μεθαύριο, 17/11, το ΔΙΕΚ διοργανώνει στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Ινστιτούτου στην Κάτω Αχαϊα μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Ελαιόλαδο: Για να γνωρίσουμε τι παράγουμε, τι τρώμε και τι εμπορικές προοπτικές έχει το προϊόν μας. Οικοδεσπότες η διεύθυνση του ΙΕΚ και οι εκπαιδευτές Δημήτρης Αθανασόπουλος (χημικός), Νίκος Τασσόπουλος (οικονομολόγος), Γιώργος Τσουνάκας (chef), μαζί με εκπαιδευόμενους ειδικοτήτων βοηθός φαρμακείου, στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου-φοροτεχνικού γραφείου, τεχνικός μαγειρικής τέχνης-αρχιμάγειρας. Και επειδή είναι ακόμα πολύ φρέσκο και επίκαιρο το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τη φετινή παραγωγή ελαιόλαδου (με την υπερβολική οξύτητα), εκπαιδευτές και σπουδαστές του ΔΙΕΚ θα κάνουν επί τόπου επίδειξη του προσδιορισμού της οξύτητας του ελαιόλαδου από εκπαιδευόμενους της ειδικότητας «Βοηθός φαρμακείου και θα γίνουν δωρεάν αναλύσεις οξύτητας σε δείγματα παρευρισκόμενων παραγωγών, υπό την εποπτεία του εκπαιδευτή χημικού Δ. Αθανασόπουλου. Και την Τετάρτη 19/12 το μενού έχει επίσκεψη στον παιδικό σταθμό του δήμου Δυτικής Αχαϊας, όπου θα γίνει live παρασκευή γλυκών (μελομακάρονα, κουραμπιέδες) και πρωϊνού από σπουδαστές του Ινστιτούτου στο Τμήμα της Μαγειρικής. Θα είναι ένα πραγματικά βιωματικό εργαστήριο, που είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Χ.Β.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    17 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα