Δήμητρα Τούσσα – Η Πατρινή πυγμάχος του Μίλωνα, που έχει στόχο το χρυσό!

Είναι μόλις 21 ετών και ξεκίνησε την πυγμαχία πριν από τέσσερα χρόνια, όμως η Δήμητρα Τούσσα, η αθλήτρια του Μίλωνα έχει ανεβάσει μέσα από την δουλειά που έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα μαζί με προπονητή της Ηλία Πελεκούδα, τον πήχη.

Έτσι, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας που θα γίνει στην Πάτρα στις 7 με 9 Δεκεμβρίου, δεν συμμετέχει απλώς για να πάρει μέρος, αλλά για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία της.

"Στόχος μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι να καταφέρω να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Έχω δουλέψει για αυτό και πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες για να προσπαθήσω να το κατακτήσω" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

Η πυγμαχία για την Δήμητρα Τούσσα μπήκε τυχαία στην ζωή της. "Μου άρεσαν πάντα τα δυναμικά και μαχητικά αθλήματα. Έτσι όταν γνωρίστηκα με την πυγμαχία γοητεύτηκα από αυτή".

Όταν ανεβαίνει πάνω στο ρινγκ αυτό που κοιτάζει πάνω από όλα είναι να είναι συγκεντρωμένη. "Μέσα στο ρινγκ έχεις να κάνεις με πολλά συναισθήματα. Προσπαθείς να είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου και να αποβάλλεις το άγχος. Είναι ανάγκη να είσαι ψύχραιμος και να ακολουθείς κατά γράμμα τις συμβουλές του προπονητή που είναι στη γωνία σου και βλέπει καλύτερα τα πράγματα από ότι εσύ".

Δήμητρα Τούσσα - Η Πατρινή πυγμάχος του Μίλωνα, που έχει στόχο το χρυσό!

Οι φίλες της όταν έμαθαν ότι ασχολείται με την πυγμαχία και ότι θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, στην αρχή παραξενεύτηκαν. "Πλέον με εμψυχώνουν και τις έχω δίπλα μου σε κάθε προσπάθεια που κάνω" τονίζει.

"Ωστόσο, δεν μπορούν να με καταλάβουν πολλές φορές γιατί για κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες, να στερηθείς πράγματα από την προσωπική σου ζωή και να αφιερώσει πολύ χρόνο. Είναι μία μεγάλη επένδυση προσπάθειας που σε οδηγεί στο να ξεπεράσεις τα όριά σου, κάτι που πιστεύω σου αποφέρει καρπούς όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και αργότερα στην ίδια σου τη ζωή".

Η νεαρή αθλήτρια του Μίλωνα που πάει για το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 64 κιλών όπου αγωνίζεται εκτός από την πυγμαχία είναι ταυτόχρονα φοιτήτρια στο τέταρτο έτος του ΑΤΕΙ Πατρών, σπουδάζοντας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Πέρα όμως από τις σπουδές της έχει αρκετά σχέδια και για την πυγμαχία. "Στόχος μου είναι να συμμετάσχω σε αγώνες για να αποκτήσω εμπειρίες και να προπονηθώ κατάλληλα για να μπορέσω να λάβω μέρος στο μέλλον και σε διεθνείς διοργανώσεις".

Δήμητρα Τούσσα - Η Πατρινή πυγμάχος του Μίλωνα, που έχει στόχο το χρυσό! Δήμητρα Τούσσα - Η Πατρινή πυγμάχος του Μίλωνα, που έχει στόχο το χρυσό!


Πηγή