Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Είδη παντοπωλείου και καθαρισμού στους δικαιούχους

Είδη παντοπωλείου και καθαριστικά, παραλαμβάνουν από χθες οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» – μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης – που υλοποιεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για το παραπάνω πρόγραμμα.

Η διανομή ξεκίνησε από χθες, στον χώρο της αποθήκης (σ.σ Υπηρεσία Καθαριότητας) και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι είναι 428 και σε αυτή τη φάση παραλαμβάνουν γάλα, αλεύρι, λάδι, ζυμαρικά, πελτέ, φασόλια, αφρόλουτρο, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, σαπούνι και υγρό πιάτων. Στο επόμενο χρονικό διάστημα – και πιθανότατα πριν τις γιορτές – θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων. Η δράση αυτή, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος, που χθες το πρωί παρακολούθησε τη διαδικασία διανομής. «εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πρόνοιας που υλοποιεί ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να στηρίζει τις οικογένειες των δημοτών που, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα». Γνωστοποίησε επίσης πως, όπως κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, έτσι και φέτος, μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, προσφέρουν στον δήμο κρέατα και άλλα είδη τροφίμων, για την στήριξη των άπορων δημοτών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας για την πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά και προετοιμασία που κάνουν.

Άλλες κοινωνικές δράσεις

Μεταξύ των κοινωνικών δράσεων του δήμου εντάσσεται και η εξέταση των νέων αιτήσεων για επανασυνδέσεις ρεύματος, κάτι που θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, ο κ.Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους δημότες που οι αιτήσεις τους είχαν εξεταστεί τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η επανασύνδεση. «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε χθες (σ.σ προχθές) από την Αθήνα, κάποια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λύθηκαν και έτσι, στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επανασυνδέσεις», είπε, ευχόμενος να προχωρήσουν το δυνατό συντομότερα όλες οι διαδικασίες, ώστε μέσα στις γιορτές να μην υπάρχει κανένας δημότης χωρίς ρεύμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι εντός του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η Εθελοντική Αιμοδοσία στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν βοηθηθεί αρκετοί συνάνθρωποί μας.


Πηγή