Δήμος Πηνειού: Προσβάσιμες παραλίες για ΑμΕΑ

Ένταξη της Πράξης «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑμεΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032748 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» Προϋπολογισμού 110.845,00€.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός, η πράξη αφορά την προµήθεια του αναγκαίου εξοπλισµού ώστε να εξασφαλιστεί η δηµιουργία δύο προσβάσιµων θαλάσσιων προορισµών στο ∆ήµο Πηνειού σε ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα.

Θα γίνουν παρεμβάσεις αλλά και θα διαμορφωθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις τόσο στον χώρο της παραλίας όσο και στον χώρο κολύμβησης, οι οποίες να τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις παραλίες του Δήμου Πηνειού: Θινών Δ. Ε. Βαρθολομιού Δήμου Πηνειού και Παραλία Γλύφας Δ. Ε. Βαρθολομιού Δήμου Πηνειού

Σε κάθε µία από τις παραπάνω παραλίες θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση ενός συγκροτήµατος µη µονίµου εξοπλισµού που θα εξασφαλίζει την αυτόνοµη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες ,άτομα με μειωμένη όραση κλπ) συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο.


Πηγή