Δήμος Πηνειού: Στην ουρά για μια σακούλα τρόφιμα – 800 οικογένειες θα πάρουν βοήθεια σε μια εβδομάδα

Η φτώχεια έχει κτυπήσει αν όχι την δική μας πόρτα αυτή του γείτονά μας που αναζητά βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Δήμων.

Σε διάστημα τεσσάρων ημερών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πηνειού έχουν περάσει 400 οικογένειες και μέχρι την Τρίτη εκτιμάται ότι ο αριθμός θα έχει διπλασιαστεί.

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πηνειού υπεύθυνος του Κέντρου Κοινότητας κ. Σάκης Γεωργόπουλος δήλωσε: «Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η διανομή τροφίμων προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πηνειού. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που με κόπους και θυσίες πέρα από το ωράριό τους βοηθούν με κάθε τρόπο για να απαλύνουν τις ρωγμές των κοινωνικών καταστάσεων που έχει δημιουργήσει η κρίση. Να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, αλλά να θυμίσουμε ότι θα πρέπει να είναι εδώ μέχρι και την Τρίτη σε αυτή την διανομή από 8 μέχρι 2 για να πάρουν τα πράγματα που ο καθένας δικαιούται. Ακόμη όλες οι υπηρεσίες του δήμου στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συνέργειας βοηθούν και προσπαθούν καθότι έχουμε 300 με 400 άτομα που είναι για τα προνοιακά επιδόματα. Μέχρι σήμερα έχουν πάρει βοήθεια 400 οικογένειες και υπολογίζουμε ότι θα διπλασιαστούν μέχρι και την Τρίτη και τους καλούμε όλους να έρθουν γιατί μετά θα είναι άλλη διανομή προϊόντων».

Επίσης με την συνδρομή του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Πηνειού, ΡΟΜΑ προχώρησαν σε ομαδική εξέταση για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στους χώρους του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.


Πηγή