Δήμος Πύργου: Επεμβάσεις σε πολλά σημεία για καλύτερη ποιότητα ζωής

Υπογράφηκε χθες από τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή η μελέτη του έργου, που αναμένεται να «επουλώσει» αρκετά «τραύματα» σε πολλά σημεία της πόλης του Πύργου που προβληματίζουν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους.

Πρόκειται για μικρές επεμβάσεις σε διάφορά σημεία με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Άγγελο Τσίκα (στη φωτο μαζί με τον κ. Λιατσή), να σχολιάζει σχετικά ότι «Το έργο αφορά σε σημειακές επεμβάσεις μικρών επισκευών και μικροεπισκευών σε χώρους κοινόχρηστους του δήμου Πύργου. Μιλάμε για χώρους που ήδη έχουν γίνει αναπλάσεις παλιότερα και χρήζουν επισκευής και συντήρησης λόγω μικροβλαβών, κακών συντηρήσεων, λόγω δομικών- τεχνικών προβλημάτων. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο γιατί αυξάνει την ποιότητα της ζωής, δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από κακοτεχνίες από μικροεπεμβάσεις από βλάβες. Κάνουμε το παν για να γίνει η πόλη μας ελκυστική και καλύτερη για τους δημότες. Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας βοήθησαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα στις μελέτες… η Σοφία Γούργουρα, η Στεφανία Καλάκου, ο Άρης Φιλιππόπουλος στα περιβαλλοντικά».

Από την πλευρά του ο κ. Λιατσής τόνισε ότι «Έχοντας ακούσει πολλά αιτήματα συνδημοτών μας που έχουν σχέση με την πόλη και με μικρές απαιτήσεις που υπάρχουν για επούλωση πεζοδρομίων, για άλλους κοινόχρηστους χώρους που παρουσιάζουν ένα μικρό πρόβλημα κ.α., συντάχθηκε μια μελέτη η οποία είναι από τις σημαντικές που μπορεί να έχουν γίνει, όχι για το ύψος του προϋπολογισμού που δεν ξεπερνά τις 75.000 αλλά για τη σημασία που έχει. Πρόκειται για λεπτομέρειες που πρέπει να τις προσέξουμε γιατί κόσμος έχει πέσει σε πεζοδρόμια από μια πλάκα πεζοδρομίου που είναι σπασμένη ή προεξέχει και είναι αυτά τα μικρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα σε αρκετούς ανθρώπους προξενώντας ατυχήματα τα οποία δεν έρχονται στο φως ποτέ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία που κατάφερε να φτιάξει τέτοια μελέτη η οποία στις 8 Ιανουαρίου δημοπρατείται και μέσα στο Φεβρουάριο θα αρχίσει η υλοποίηση της».


Πηγή