Δωρεάν ίντερνετ από τον δήμο Ζαχάρως – Πανευρωπαϊκή πρωτιά στο πρόγραμμα WiFi EU

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα προσφέρει εντός των επόμενων μηνών ο δήμος Ζαχάρως, καθώς εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi For Europe (WiFi4EU) που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με όλα κράτη-μέλη, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την Κοινωνία του Gigabit, 2025.

Η δράση προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου WiFi που θα παρέχει στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κλπ, και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 και να διαρκέσει έως το 2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 6.000 με 8.000 δίκτυα WiFi σε όλη την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση των δικαιούχων γίνεται με τη χορήγηση δελτίου (voucher) το οποίο εξαργυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζαχάρω είναι ο μοναδικός δήμος της Ηλείας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα, από τους 117 πανελλαδικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κομισιόν προ ημερών για την πρώτη πρόσκληση. Στον δήμο θα χορηγηθεί κουπόνι ύψους 15 000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Χαραλαμπόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα και εξήρε την καλή δουλειά των υπηρεσιών.

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Προγράμματος wifi4EU, καταδεικνύει τη σωστή και προγραμματισμένη κατεύθυνση του Δήμου Ζαχάρως, καθώς και τη συστηματική δουλειά της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών. Το πρόγραμμα αυτό θα δώσει άμεσα μια νέα δυναμική και πολλές διευκολύνσεις στους πολίτες, επισκέπτες και επιχειρηματίες της περιοχής. Συγχαρητήρια σε όλους», δήλωσε.


Πηγή