Δύο παιδικοί φίλοι κάνουν θαύματα στο ελαιόλαδο στην Ολυμπία

Στην Αρχαία Σκιλλουντία, δίπλα στην Αρχαία Ολυµπία, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποφάσισαν δύο παιδικοί φίλοι, ο Νικόλας Φιλιππίδης και ο Γιώργος Μόφορης (φωτο), να ενώσουν τις δυνάµεις τους σε µία επαγγελµατική πορεία, έχοντας έναν κοινό σκοπό: Την καλλιέργεια και ανάδειξη ενός µοναδικού, πλούσιου σε θρεπτική αξία θησαυρού γεύσης, του ελαιολάδου.

Συνεργάτιδές τους, οι 4.000 Κορωνέικες ελιές τους, αγέρωχες, ανέγγιχτες από ανθρώπου χέρι, πανέµορφες, ηλικίας έως και 100 ετών.

«Τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου αποδεικνύονται θαυµατουργά για τη ζωή των ανθρώπων. Όσο οι συνεχείς επιστημονικές έρευνες το επιβεβαιώνουν, τόσο περισσότερο παθιαζόµαστε και συνδέουµε τη ζωή µας µε αυτό το µμοναδικό δέντρο» σημειώνουν οι δύο δημιουργοί.

Μια σειρά µμοναδικών προϊόντων

«Είµαστε οι ίδιοι ελαιοπαραγωγοί, παρέχοντας όλες τις εγγυήσεις για την ανώτερη ποιότητά των ελαιολάδων µας. Η βαθιά γνώση µας για τις παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασµό µε τις σύγχρονες οικολογικές και αειφόρες πρακτικές και ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος, µας επέτρεψαν να δηµιουργήσουµε µια σειρά µοναδικών προϊόντων» συµπληρώνουν οι ίδιοι. «Άλλωστε στην Hellenic Fields εμπνεόμαστε από τη δύναμη της ελληνικής γης, επιμένουμε µε ευλάβεια στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, σεβόμαστε την ισορροπία της φύσης και σε κάθε βήμα της παραγωγής µας την προστατεύουμε. Κάθε ελαιώνας µας είναι µμοναδικός και η φροντίδα του απαιτεί µμοναδική προσέγγιση. Φροντίζουμε τους ελαιώνες µας, προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις τους, ώστε να αποφεύγουμε τις ασθένειες, τη χορήγηση περιττών λιπασμάτων ή φαρμάκων. Ακολουθούμε Ολοκληρωμένο Σύστημα ∆ιαχείρισης παραμένοντας πιστοί στις βασικές µας αξίες: αειφορία, ανώτερη ποιότητα, υψηλή θρεπτική αξία και µμοναδική γεύση» τονίζουν οι ίδιοι.

«Εργαζόμαστε σε όλα τα στάδια παραγωγής και ως άγρυπνοι ελεγκτές µπορούµε να εγγυηθούμε πως κάθε προϊόν «enaena» είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, μοναδικό σε γεύση και άρωμα και απολύτως απαλλαγμένο από κάθε βλαβερή ουσία. Απόδειξη αποτελούν οι 14 διακρίσεις µέσα στο 2018 από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς: Extra Gold και Best of Greece 2018 στο BIOL, Gold και Best of Greece 2018 στο EVO-IOOC, Χρυσό και Ασημένιο στο OliveJapan, Ασημένιο στο LosAngeles κ.ά.» καταλήγουν.

Πηγή: agronews.gr


Πηγή