Έκλεισε η «Alpha Bank» στην Ολυμπία

Κλειστό θα βρουν το υποκατάστημα της τράπεζας «ALPHA BANK» στην Ολυμπία όσοι θελήσουν να το επισκεφθούν από σήμερα για να διεκπεραιώσουν οικονομικές συναλλαγές, αφού τελικά ανέστειλε τη λειτουργία του, έστω και με δυόμιση μήνες «καθυστέρηση» από τον αρχικό προγραμματισμό της Διοίκησης.

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας της τράπεζας – στα μέσα του Σεπτεμβρίου – είχε γνωστοποιηθεί τον Αύγουστο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους, θεωρώντας ότι το κλείσιμο της τράπεζας θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την περιοχή.

Επικοινωνίες και ένα ραντεβού που δεν έγινε

Οι εκπρόσωποι των Αρχών, Φορέων και Συλλόγων του τόπου, ξεκίνησαν κύκλο επαφών με στελέχη της Διοίκησης, αφενός για να ενημερωθούν για τους λόγους που την οδήγησε στην απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του καταστήματος και αφετέρου για να προσπαθήσουν να μεταπείσουν τους εκπροσώπους της, για την αναγκαιότητα λειτουργίας του καταστήματος στην Ολυμπία, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν γίνει – καθώς όπως είχαν εξηγήσει ο δήμαρχος κ.Κοτζιάς και οι συνεργάτες του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Αηδόνης και ο πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου κ.Ζαρόκωστας σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης δεν είχαν αποδεχτεί το αίτημα τους να συζητήσουν το θέμα από κοντά – είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας είναι οριστική και αμετάκλητη.

Τελικά, λίγο πριν τις 15 Σεπτεμβρίου (σ.σ αρχική ημερομηνία αναστολής) γνωστοποιήθηκε η απόφαση για «παράταση ζωής» δυο μηνών, δηλαδή, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Τα μάζεψαν

Η περασμένη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος της Ολυμπίας ενώ από το απόγευμα ξεκίνησε η αποξήλωση και μεταφορά του εξοπλισμού και της επίπλωσης. Η διαδικασία κράτησε μέχρι – περίπου – τα μεσάνυχτα, ενώ αρκετοί εκ των εργαζομένων βρέθηκαν στον χώρο.

Το προσωπικό – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – έχει μετακινηθεί στο υποκατάστημα του Πύργου, απ’ όπου καλούνται να εξυπηρετούνται και οι πελάτες του υποκαταστήματος της Ολυμπίας.


Πηγή