Ελληνο-Γεωργιανό αντάμωμα Πολιτισμού στην Κέρκυρα: Δυο ημέρες, δυο λαοί, δυο χώρες, μία Φιλία!

Εκδηλώσεις Ελληνο-Γεωργιανό αντάμωμα Πολιτισμού στην Κέρκυρα: Δυο ημέρες, δυο λαοί, δυο χώρες, μία Φιλία!

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών την 30/11 και 01/12/2018 με θέμα Αντάμωμα Ελληνο – Γεωργιανού Πολιτισμού στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις που είχαν πολυποίκιλο ενδιαφέρον (Αθλητικό –Πολιτιστικό).

Το σύμφωνο συνεργασίας και οι καλές σχέσεις μεταξύ του Γεωργιανού Συλλόγου CAUCASUS και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών , η συνεργασία με τον Σύλλογο των Ελλήνων Ολυμπιονικών και η επίσκεψη του επιτετραμμένου της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Κέρκυρα ήταν μέρος του διημέρου.

Επίσκεψη Ολυμπιονικών στα Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας καθώς και στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας

Την Παρασκευή 30.11.2018 αποστολή αποτελούμενη από τέσσερις Ολυμπιονίκες Κοζομπόλη Βούλα – Πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Νίκη Μπακογιάννη, Μαρία Γεωργάτου και η 6η Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων του Μπουένος Αιρες το 2018 Καρύδη Σπυριδούλα πραγματοποίησαν επίσκεψη σε τρία σχολεία της πόλης ( 7ο Δημοτικό Σχολείο , 3ο και 4ο Γυμνάσιο ) και σε τρία της περιφέρειας (Δημοτικό Σχολείο Κασσιόπης, Δημοτικό Σχολείο Θιναλίων και Γυμνάσιο Θιναλίων) μίλησαν στους μαθητές για τις Αξίες του Ολυμπισμού καθώς και τα αθλήματα που εκπροσώπησαν και απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις που τους έκαναν τα παιδιά.

Κατά την διήμερη παραμονή τους στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας όπου συναντήθηκαν με αθλητές που έκαναν προπόνηση εκείνη την στιγμή.

Επίσκεψη Επιτετραμμένου της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Κέρκυρα

Επίσημη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο επιτετραμμένος της Γεωργιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα Κος Giorgi SHOSHITASHVILI μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών, όπου έκανε διάφορες επαφές στον Δήμο Κέρκυρας με τον Αντιδήμαρχο κ. Απέργη Σταμάτη και με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο.

Μουσικο –χορευτική βραδιά – βράβευση Ολυμπιονικών

Το Σάββατο βράδυ είχαμε την χαρά να απολαύσουμε διάφορα μουσικοχορευτικά σχήματα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας στην κορύφωση των εκδηλώσεων του διημέρου, συμμετείχαν το Πολιτιστικό κέντρο ΄’CAUCASUS ΄΄ με το χορευτικό του καθώς και το μουσικό του τμήμα.

Ο Χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών και το Ιόνιο Ωδείο με το Σύνολο Χάλκινων και την Σοπράνο Λία Κολυτά.

Κατά την έναρξη τις εκδήλωσης βραβεύτηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών οι Ολυμπιονίκες – Βούλα Κοζομπόλη, Νίκη Μπακογιάννη, Μαρία Γεωργάτου, Σπυριδούλα Καρύδη, Παναγιώτα Δόση, για την προφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό.

Το διήμερο τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Ελλάδα και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, είχε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και την συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών ευχαριστεί την Δ/νση Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας για την άδεια εισόδου στα σχολεία, τους Διευθυντές και το προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων (7ο Δημ, 3ο & 4ο Γυμνάσιο, Δημ. Κασσιώπης, Δημ. Θιναλίων και Γυμν. Θιναλίων), τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους υπαλλήλους του Δημοτικού Θεάτρου, τους εθελοντές και τους ακούραστους φίλους του που σε κάθε κάλεσμα είναι πάντα εκεί.


Πηγή