Eπίσκεψη του Βουλευτή Ζακύνθου Στ.Κοντονή, σε σχολικές μονάδες του νησιού

Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του νησιού.

Αρχικά, παρέστη στις εκδηλώσεις του Δευτέρου Γυμνασίου Ζακύνθου με αφορμή την σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Εκεί, αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης όλων των θεσμικών μέτρων για την άρση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, βράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την αντιμετώπιση της περιθωριοποίησης και των κοινωνικών αποκλεισμών. Στη συνέχεια, συνομίλησε με τους μαθητές, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον διευθυντή κ. Διονύση Πόθο για θέματα ενδιαφέροντος του σχολείου.

Έπειτα, επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο, όπου συνομίλησε με τους μαθητές, τους δασκάλους και τον διευθυντή κ.Παναγιώτη Κλάδη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κοντονής ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης του έργου επέκτασης της σχολικής μονάδας.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γυμνάσιο Λιθακιάς, όπου συζήτησε με τους μαθητές του σχολείου και τον διευθυντή κ. Νίκο Γαρδέλη. Ο κ. Κοντονής έκανε ειδική αναφορά στην πρόσφατη μονοήμερη κατάληψη του σχολείου, προτρέποντας τους μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία τους για τα εθνικά ζητήματα.

Τέλος, επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ, όπου και συνομίλησε με μαθητές, καθηγητές και τον διευθυντή κ. Δημήτρη Αβούρη για θέματα της σχολικής μονάδας.


Πηγή