Επιτυχής η ολοκλήρωση της Β φάσης μαθητείας στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας


Από τη σύσταση του πρώτου τμήματος μαθητείας…

…(Μεταλυκειακό Έτος – Προαιρετικό Έτος 4ο) τον Δεκέμβριο του 2017, στον τομέα της Γεωπονίας, πέρασε αρκετός χρόνος και για την ακρίβεια 9 μήνες.

Οι μαθητευόμενοι που επιλέχθηκαν μετά από συνέντευξη και από το σχολείο και από τους εργοδότες, εργάστηκαν ως μαθητευόμενοι 4 ημέρες στον χώρο εργασίας και μια ημέρα (1) στο χώρο του σχολείου.

Εργάστηκαν με την συνεχή επιμόρφωση τόσο του μέντορα από τον χώρο εργασίας όσο και από τους Εκπαιδευτικούς του Επαλ κ. Αχαΐας, σε αναλυτικό πρόγραμμα το οποίο είναι στο επίπεδο 5.

Οι μαθητευόμενοι πλέον, έχουν μεταβεί στον στίβο της απασχόλησης με επιτυχία χρησιμοποιώντας ως σκαλί το ΕΠΑΛ Κ.ΑΧΑΙΑΣ. Πιο συγκεκριμένα οι Νέοι Απόφοιτοι έχουν υπογράψει ήδη συμβάσεις εργασίας και τους Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Να τονίσουμε, επίσης ότι το ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία για την υλοποίηση αυτών των τμημάτων, προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Την σχολική χρονιά, 2018-2019 ήδη υλοποιείται τμήμα Μαθητείας στον Τομέα Οικονομίας, με την δυναμική να είναι συνεχώς αυξανόμενη.


Πηγή