Εσπερινός στον ενοριακό Ι.Ν.Αγ.Σπυρίδωνα στο γήπεδο Ναυπάκτου

-Ναυπάκτου Ιερόθεος: H χάρη αυτή των θαυμάτων και των ιαμάτων δόθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα,για την απλότητα και καθαρότητα του νου του

Αρχιερατικός εσπερινός μετα αρτοκλασίας και ιερού κηρύγματος πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα,στην περιοχή του γηπέδου στη Ναύπακτο.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.Ιερόθεος,ο οποίος στο κήρυγμά του,μίλησε για την καθαρότητα του νου που διέκρινε τον Άγιο Σπυρίδωνα,καθώς μέσω της Χάρης των Θαυμάτων και των Ιαμάτων ο Θεός επιτελούσε το Έργο του.Αναφερόμενος στον Συναξαριστή,ο κ. Ιερόθεος ανέφερε,ότι η χάρη αυτή των θαυμάτων και των ιαμάτων δόθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα,για την απλότητα και καθαρότητα του νου του.Ο Θεός δίνει τα χαρίσματα στους ανθρώπους,ανάλογα με τον τρόπο που μπορεί κανείς να ανταποκριθεί σ’αυτά.

Μιλώντας κανείς για την καθαρότητα και την απλότητα του νου,ανέφερε ότι πρόκειται για νου χωρίς πνευματικούς λεκέδες,αλλά και χωρίς συνθετότητα.Ο νους είναι οφθαλμός της ψυχής,σύμφωνα με τον Αγ.Ιωάννη τον Δαμασκηνός.Όπως το σώμα έχει τους σωματικούς οφθαλμούς,έτσι και η ψυχή έχει τους δικούς της οφθαλμούς.Και οι οφθαλμοί της ψυχής είναι η ενέργεια με την οποία μπορεί και αντικρύζει τον Θεό.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα,το Νafpaktianews θα μεταδόσει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση την αρχιερατική θεία λειτουργία από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγιου Σπυρίδωνα.

The post Εσπερινός στον ενοριακό Ι.Ν.Αγ.Σπυρίδωνα στο γήπεδο Ναυπάκτου appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή