Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

Συνελήφθησαν τρεις δράστες, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι έξι κλοπές σε οικίες της περιοχής

Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά 10.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 30.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σπείρα, η οποία διέπραττε διαρρήξεις οικιών τους τελευταίους δυο μήνες σε περιοχές του Πύργου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35, 30 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Επίσης, συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος ενεχυροδανειστηρίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ως μέλος της σπείρας κατηγορείται ένας ακόμα συνεργός των συλληφθέντων, ηλικίας 20 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει τους τελευταίους δυο μήνες, είκοσι έξι συνολικά κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αφαιρώντας συνολικά 10.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα, αξίας μεγαλύτερης των 30.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, διαρρηγνύοντας απομονωμένες μονοκατοικίες, με τη χρήση μεταλλικών εργαλείων, τα οποία πολλές φορές έβρισκαν στις αυλές των σπιτιών, αφαιρώντας κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.

Αναφορικά με τη σύλληψη του 33χρονου υπεύθυνου ενεχυροδανειστηρίου, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες του παρέδιδαν τα χρυσαφικά, τα οποία προέρχονταν από τις κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης αδικήματος.

Οι έρευνες για εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.


Πηγή