Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων σε Αχαΐα και Ηλεία

Ενεργειακή αναβάθμιση σε επτά σχολικά συγκροτήματα και δημοτικά κτίρια σε Αχαΐα και Ηλεία εξασφάλισαν χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

«Καταγράψαμε τις ανάγκες που υπάρχουν για παρεμβάσεις στη σχολική στέγη. Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων σε δημόσια κτίρια. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε πόρους κι είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:«Οι παρεμβάσεις αυτές θα βελτιώσουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για την διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θα μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος. Επιμένουμε στο στόχο μας η Δυτική Ελλάδα να καταστεί Περιφέρεια –πρότυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Ειδικότερα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται:

– 5 ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, προϋπολογισμού 298.000 ευρώ.

– 7 ο Γυμνάσιο Πατρών, προϋπολογισμού 610.500 ευρώ.

– 9 ο Δημοτικό Σχολείο – 12 ο Νηπιαγωγείο Πατρών,προϋπολογισμού 566.000 ευρώ.

– 15 ο Δημοτικό Σχολείο – 37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών,προϋπολογισμού 296.000 ευρώ.

– 8 ο Δημοτικό Σχολείο – 10 ο Νηπιαγωγείο Πατρών,προϋπολογισμού 589.000 ευρώ.

– 6 ο Λύκειο Πατρών, προϋπολογισμού 642.500 ευρώ.

– Μαθητική Eστία Κρεστένων, προϋπολογισμού 586.500 ευρώ.

Οι χρηματοδοτούμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν οικοδομικές καιηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμισητης θερμομόνωσης σε τοιχοποιίες και συστήματα θέρμανσης, στην αντικατάσταση κουφωμάτων, στην εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματοςπαραγωγής ενέργειας, την αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού και στηνεγκατάσταση συστήματος μέτρησης και προβολής της καταναλισκόμενης ενέργειαςτου κάθε κτιρίου.


Πηγή