Γηροκομείο Αργοστολίου: Το Γεφύρι της Άρτας

Ανακοίνωση από την δημοτική παράταξη "Ενωμένη Τετράπολη"

Για μια ακόμη φορά το Γηροκομείο Αργοστολίου αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς της 12ης Δεκεμβρίου. Συγκρίνοντας τα δεδομένα και τις εποχές η ιστορία της κατασκευής του Γηροκομείου Αργοστολίου από την Δημοτική Αρχή Παρίση είναι χειρότερη από το γεφύρι της Άρτας.

Χωρίς αιδώ η Δημοτική Αρχή έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την αποδοχή της χρηματοδότησης εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων των δαπανών για την προμήθεια του εξοπλισμού του νέου γηροκομείου Αργοστολίου καθώς και τις δαπάνες για την σύνδεση με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας , ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι, ενώ η απόφαση για την ένταξη των ως άνω δαπανών στο ΕΣΠΑ έγινε με απόφαση του περιφερειάρχη κ Θ Γαλιατσατου στις 11 Ιουλίου 2018, η Δημοτική Αρχή Παρίση αποφάσισε να την αποδεχθεί στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή ΠΕΝΤΕ ολόκληρους μήνες μετά την έγκριση της χρηματοδότησης.

Στην ίδια συνεδρίαση καταγγέλθηκε επίσης από εμάς ότι ενώ η δεύτερη φάση του έργου του γηροκομείου έχει ολοκληρωθεί τεχνικά, δεν έχει εισέτι παραληφθεί για αγνώστους λόγους η πρώτη φάση του έργου.

Με την καταγγελία μας συντάχτηκε και ο πρόεδρος του γηροκομείου κ Γ Αποστολάτος ενώ ο παρών στην συνεδρίαση πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής (η οποία έχει συγκροτηθεί με το 63339/2.3.18 πρακτικό κλήρωσης ) κ Κεκάτος απήντησε δια της αιδημόνου σιωπής του.

Από την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου στις 23.9.2009 μέχρι σήμερα οι τρόφιμοι του δημοτικού γηροκομείου έχουν συμπληρώσει μια σχεδόν δεκαετή οδύσσεια περιπλάνησης σε δύο ξενοδοχεία και στους φιλόξενους ξενώνες των μονών Αγ Γερασίμου και Αγίου Ανδρέα.

Όπως καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο αυτή η πορεία της κατασκευής του δημοτικού γηροκομείου Αργοστολίου αποτελεί κοινωνική ύβρη προς τους ανήμπορους συνανθρώπους μας και το χαρακτηριστικότερο πλέον δείγμα της αδιαφορίας, της ανικανότητας και της αναλγησίας της Δημοτικής Αρχής.

Η μέχρι τώρα πορεία της κατασκευής, η εκκρεμότητα με την παραλαβή της πρώτης φάσης του έργου, και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την προμήθεια του εξοπλισμού δεν προοιωνίζονται αίσιο και έγκαιρο τέλος του έργου,

Με αυτά τα δεδομένα ζητάμε από τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου να μην αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν, να ενημερώσουν την κοινωνία για τους λόγους παραίτησης των προβεβλημένων μελών της κοινωνίας μας από το Διοικητικό Συμβούλιο, να φροντίσουν για την παραλαβή της πρώτης φάσεως και κυρίως να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μην χαθεί ούτε δευτερόλεπτο πλέον για την ολοκλήρωση του γηροκομείου.

Ας μην ξεχνάμε ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου υφίσταται το τεράστιο θέμα της στελέχωσης και της οικονομικής βιωσιμότητας του γηροκομείου θέματα τα οποία εντέχνως αποσιωπούνται.

Την ολοκλήρωση επί τέλους του γηροκομείου την οφείλουμε στους απόμαχους της ζωής και μπορούμε και πρέπει να την διεκδικούμε και όσοι δεν είμαστε Αργοστολιώτες όσο και εάν ενοχλούνται μερικοί.

Από το γραφείο Τύπου

Αργοστόλι 12 Δεκεμβρίου 2018


Πηγή