Η διοίκηση του Σταύρου Σπαθή υπερηφανεύεται για την «καθαρότητά» της στο Επιμελητήριο

Ανακοίνωση απο το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Η διοίκηση του Σταύρου Σπαθή υπερηφανεύεται για την «καθαρότητά» της στο Επιμελητήριο

Οι γνωστοί άγνωστοι έχουν αρχίσει να χτυπούν το Επιμελητήριο και την διοίκηση του Σταύρου Σπαθή, αφού έχουν καταλάβει ότι άλλαξαν πολλά πράγματα και το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης προχωράει με γοργά βήματα προς τη νέα εποχή.

Φαίνεται ότι αυτό δεν μπορούν να το αντέξουν και άλλοτε επώνυμα και πολύ περισσότερο ανώνυμα προσπαθούν να πλήξουν με οποιοδήποτε τρόπο τη νέα διοίκηση, που πλέον έχει αρχίσει να βάζει βαθιά το όργανο όλων των επαγγελματιών του νομού μας στον 21ο αιώνα. Κάποιοι ανώνυμοι λιβελλογράφοι χτυπούν τον Σταύρο Σπαθή με αφορμή την απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο αναφορικά με τα παλαιά χρέη των επαγγελματιών έως το 2014. Η ευεργετική αυτή απόφαση έχει να κάνει με «κούρεμα» των παλαιών χρεών στο 50% και αυτό που μένει δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να εξοφλήσουν σε άτοκες δόσεις. Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε στο Δ.Σ. που έγινε στο Φισκάρδο, εκεί που έλειπε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Σπύρου Γασπαρινάτου, διότι ήταν λέει… μακριά. Σε περίπτωση που η ρύθμιση αυτή δεν γίνει ως το τέλος του έτους τότε η διοίκηση εκ του νόμου και για να μην της καταλογιστεί αυτό το ποσό είναι υποχρεωμένη τα παλαιά αυτά χρέη να τα βεβαιώσει στην Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου). Τι πιο απλό και πιο έντιμο από αυτό που κατάφερε να περάσει μέσω του Δ.Σ. ο κ. Σπαθής, όταν άλλα Επιμελητήρια της χώρας (μεγάλα και μικρά) ουσιαστικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται και παίρνουν αποφάσεις στον αέρα, όταν ο νόμος λέει συγκεκριμένα πράγματα.

Ο Σταύρος Σπαθής δεν είχε και δεν έχει σκοπό να ζημιώσει με ένα ακόμη ποσό τους επαγγελματίες-μέλη του Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. θέλουν να προστατεύσουν τους επαγγελματίες. Τους δίνει την δυνατότητα να πληρώσουν τα μισά από αυτά που χρωστούν και μάλιστα σε δόσεις. Οι… περίεργοι όμως έχουν διαφορετική άποψη, ωστόσο οι νοήμονες ξέρουν ότι αυτό που κάνει το Επιμελητήριό μας είναι το σωστό. Το πόσα χρήματα εισπράττει και πόσα δεν εισπράττει η οικονομική υπηρεσία του Επιμελητηρίου είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να ξέρει, αρκεί να παραστεί σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ή να ζητήσει με αίτησή του ενημέρωση περί των οικονομικών. Το Επιμελητήριο δεν κινδυνεύει να «μπει μέσα» όπως υποστηρίζουν μερικοί, αρκεί τα μέλη του να κάνουν το καθήκον τους και να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους που είναι 10 ευρώ από το 2014 και μετά, όταν ο συνδυασμός του Σταύρου Σπαθή, τότε που ήταν αντιπολίτευση, κατάφερε να φέρει αυτή την εισήγηση στο Δ.Σ. και να περάσει κατά πλειοψηφία. Το Επιμελητήριο ήταν, είναι και θα παραμείνει ο «μεγάλος αδελφός» και «προστάτης» των επαγγελματιών των νησιών μας, άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται εδώ και έναν σχεδόν χρόνο.

Υ.Γ. Ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου για το έτος 2019 ανέρχεται κοντά στις 500 χιλ. ευρώ, χρήματα που θα δαπανηθούν για την μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων του, για το τρέξιμο του προγράμματος INTEREG, αλλά και για δράσεις που μοναδικό σκοπό έχουν να προβληθούν οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και τα προϊόντα τους (πρωτογενής, δευτερογενής τομέας, τουρισμός, πολιτισμός) στα πέρατα της γης.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου


Πηγή