Οι φόροι του Δεκεμβρίου – Τι και πότε πρέπει να πληρωθεί

Αναλυτικά οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του '18

Ο τελευταίος μήνας του έτους θα είναι, όπως πάντα, ο πιο δύσκολος για τα νοικοκυριά, καθώς περιλαμβάνει εκτός των φόρων και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και τα τέλη κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση βέβαια έχει υποσχεθεί τη διανομή του πλεονάσματος (μέρισμα) προς τους αδύναμους, το οποίο, όπως είναι λογικό, θα φύγει από τα πορτοφόλια μας μέσα σε λίγες μέρες.

Την Παρασκευή (30/11), έληξε η προθεσμία για την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και των ρυθμίσεων σε δόσεις, ενώ μέχρι τέλος του έτους, συν όλων των άλλων υποχρεώσεων, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι έχουν να πληρώσουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου τα εξής:

ΕΝΦΙΑ: Στα τέλη – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθούν δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Έμμεσοι φόροι: Έως το τέλος του έτους αναζητούνται εισπράξεις 7 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους για να φτάσουν στα 27,078 δισ. ευρώ από 19,9 που έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.

Δόση ρύθμισης: Τους κρίσιμους μήνες οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν ταυτόχρονα με όλα τα ανωτέρω και τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται να καταβληθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας: Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.

Το συνολικό ποσό που θα πρέπει οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας προσεγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ.

Στους παραπάνω λογαριασμούς δεν έχουμε υπολογίσει τους λογαριασμούς του παρελθόντος, όπως τις μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

cnn.gr


Πηγή