Οι μαθητές της Αχαΐας μάζεψαν 15.000 ευρώ για τη Φλόγα! ΦΩΤΟ

Η καρδιά της Αχαΐας χτύπησε το Σάββατο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με πρωταγωνιστές εκατοντάδες μαθητές, 35 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, οι οποίοι δίδαξαν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κι έστησαν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Όλος ο πεζόδρομος πλημμύρισε από τραγούδια και τα χαρούμενα ξεφωνητά των μαθητών που καλούσαν τους περαστικούς να συμβάλλουν στο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» αγοράζοντας τις ιδιαίτερες κατασκευές που είχαν δημιουργήσει με τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Καρπός της προσπάθειάς τους ήταν η συγκέντρωση του ποσού των 15.350 ευρώ!

Πέραν του παραπάνω σημαντικού οικονομικού αποτελέσματος, χορωδίες, χορευτικές ομάδες και η μπάντα του Δήμου παρακίνησαν μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν και να κινηθούν στους εορταστικούς ρυθμούς. Το δέντρο των ευχών γέμισε με δεκάδες κάρτες τις οποίες δημιούργησαν μικροί και μεγάλοι ευχόμενοι υγεία, αγάπη και ειρήνη.

Στόχος της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της «ΦΛΟΓΑΣ», η γνωστοποίηση και η ενίσχυση του έργου της αλλά και η έμπρακτη άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.

Συμμετείχαν

 • >Νηπιαγωγεία: 7o, 15o, 32o, 59o Πατρών, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Βρεφονηπιακός Σταθμός- Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Ρόδι», Παιδικός Σταθμός -Ιδ. Νηπιαγωγείο «Ηλιοχώρα», Ιδ. Νηπιαγωγείο « Το Μικρό Γυρί».
 • >Δημοτικά: 2o, 3o, 9o, 11o,12ο,18ο, 20o, 23o, 26o, 41o, 43o, 45ο, 48o, 50ο, 55o, 59o, 60ο Πατρών, 2/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 8/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Αγίου Βασιλείου, 1ο Οβρυάς, Σανταμερίου, Τέμενης Αιγίου.
 • 13ο Γυμνάσιο Πατρών
 • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπ.- Δημ. Σχ. Βραχναιίκων Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.
 • Εκπολιτιστικός Σύλλογος :«Ρυθμός -Κίνηση».

Το Παράρτημα Πάτρας του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» ευχαριστεί δημοσίως τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμμετοχή τους και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς που προκάλεσαν σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου για την άψογη συνεργασία όπως και στη διοίκηση της εκπαίδευσης, στον βοηθό περιφερειάρχη Αντώνη Χαροκόπο, τον Δήμο Πατρέων και τις υπηρεσίες του που πλαισίωσαν με προθυμία τη διοργάνωση, τον ΕΕΣ Τμήμα Πάτρας για τη διάθεση εθελοντών, την επιχείρηση ηχητικών συστημάτων «Τίγκας» και τον Βλάση Πετράκο για την επιμέλεια της αφίσας.

Η πόλη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των μικρών μαθητών και έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη «ΦΛΟΓΑ» της ελπίδας για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.


Πηγή

 • Δημοσιεύτηκε:

  12 Δεκεμβρίου 2018

 • Κατηγορίες:

  Κοινωνία