Οικοδόμοι Πάτρας: Ίδρυση Νέου Συνδικάτου την ερχόμενη Τετάρτη;

Οικοδόμοι Πάτρας: Ίδρυση Νέου Συνδικάτου την ερχόμενη Τετάρτη;

Δυσαρέσκεια από τα τεκταινόμενα σε πολλά μέλη του συνδικάτου

Απογοητευμένοι με τα όσα λαμβάνουν χώρα (γι’ άλλη μια φορά όπως λένε) στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, αλλά και από το γεγονός ότι αυτό έχει προ πολλού πάψει να είναι εργαλείο επίλυσης προβλημάτων των ήδη μαστιζόμενων από την κρίση οικοδόμων, μέλη και μη μέλη του συνδικάτου προγραμματίζουν σύσκεψη, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα. Στη σύσκεψη αυτή, που θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό καφενείο της Πάτρας, θα γίνει εκτίμηση των όσων συνέβησαν στις εκλογές και θα ληφθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην «κομματική πλειοψηφία» όπως λένε.

Οι προτάσεις που διλημματικά κυριαρχούν μεταξύ των διοργανωτών είναι δυο. Η πρώτη είναι υπέρ της παραμονής στο υφιστάμενο Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και υπέρ της προσφυγής στη δικαιοσύνη για τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στην εκλογική διαδικασία. Η δεύτερη προκρίνει την ίδρυση Νέου Συνδικάτου Οικοδόμων και την αποφυγή οιασδήποτε εμπλοκής με δικαστήρια, περιττά έξοδα και μακροχρόνιες διαδικασίες που θα εντείνουν τα προβλήματα και την εσωστρέφεια του κλάδου. Όπως μας λένε παλιά και «μπαρουτοκαπνισμένα» μέλη του συνδικάτου:

«Βαρεθήκαμε μια ζωή να μην μας σέβονται και να μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Μια ζωή ο Μήτσος (τον Πρόεδρο Αγγελόπουλο εννοούν) αυτά έκανε. Πλακώνανε στις εκλογές και ψήφιζαν όσοι φοράγανε παπούτσια. Φοιτητές, αγρότες, στελέχη του ΚΚΕ, συνταξιούχοι. Εμείς οι οικοδόμοι ούτε που τους ένοιαζε τι λέγαμε και τι θέλαμε. Αυτή τη φορά το ξεφτίλισαν τελείως. Παίρνανε την κάλπη, την γυρνάγανε βόλτα σαν λατέρνα και μοιράζανε μόνο δικά τους ψηφοδέλτια. Στους δικούς μας καμία ενημέρωση. Ούτε μητρώο δεν μας έδωσαν αυτή τη φορά. Δεν πάει έτσι το πράμα όμως. Αη σιχτίρ πια με τις λαμογιές τους».

Οι διοργανωτές έχουν συλλέξει αρκετό αποδεικτικό υλικό για σειρά παρατυπιών που διαπιστώθηκαν στην εκλογική διαδικασία του Συνδικάτου Οικοδόμων, ενώ θα ενημερώσουν τους οικοδόμους και για την ένσταση που κατατέθηκε προχθές το βράδυ στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία όπως λένε θα εμπλουτιστεί και με νέα στοιχεία που προέκυψαν, σε περίπτωση που η απόφαση τους θα είναι να προσφύγουν δικαστικώς.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και συνδικαλιστικά στελέχη ανώτερων κλιμακίων στην Αθήνα, ενώ στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται και συνεργάτες γνωστού εργατολόγου δικηγόρου από Αθήνα.

Αναμένοντας λοιπόν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση.

 


 

Πηγή