Ιπποκάμηλος – Η δική μας αλήθεια για την φιλοζωία

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που για μια ακόμα φορά προσπάθησαν να δυσφημίσουν και να απαξιώσουν συνολικά τη λειτουργία του θεματικού πάρκου Ιπποκάμηλος , μετά την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πάτρας, που αν και επέβαλε τη χαμηλότερη ποινή για την οποία έγινε ήδη προσφυγή σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο) ώστε να δικαιωθεί ο διαχειριστής για την αμέλεια που κατηγορήθηκε στον ιδιωτικό του χώρο, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

Χαρακτηρισμοί όπως παράνομος χώρος εγκλεισμού και κακοποίησης ζώων, κολαστήριο ζώων κ.λ.π., απέχουν εντελώς από την πραγματικότητα, ενώ σπεύδουν κάποιοι να αναρωτηθούν, πώς είμαστε ακόμα ανοιχτοί όντας παράνομοι και χωρίς άδειες.

Από την πρώτη αυτή περίοδο που ξεκίνησε η προσπάθεια διασυρμού και δυσφήμισης του θεματικού μας πάρκου, τον Αύγουστο του 2017, πράγματι προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε από πού απορρέουν τα κίνητρα για μια τόσο βίαιη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και δημιουργίας εντυπώσεων, με τη χρήση κάθε μέσου, ακόμα και με τη δημοσίευση φωτογραφιών κακοποιημένων ζώων, που καμιά σχέση δεν είχαν με το πάρκο μας και υπάρχουν αρκετές από αυτές στο διαδίκτυο. Σε όλους αυτούς λοιπόν εμείς έχουμε να αντιτάξουμε τη ”δική μας αλήθεια”.

Η λειτουργία του Θεματικού Πάρκου “Ιπποκάμηλος”, βασίζεται στις προβλεπόμενες νόμιμες άδειες και όλα αυτά τα χρόνια ελεγχόμαστε συνεχώς από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες χωρίς να υπάρχουν θέματα παρανομίας και ποτέ δεν έχει τεθεί θέμα κλεισίματος παρά το μένος της επίθεσης κατασυκοφάντησης που υφιστάμεθα.

Όπως ήδη έχουμε τονίσει, ένα πάρκο που είναι ανοιχτός επισκέψιμος χώρος, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είναι σαφέστατα αυτοί οι ίδιοι … ελεγκτές των συνθηκών της διαβίωσης των ζώων, είναι οι άτυποι φύλακές τους.

Καμία δυσφημιστική προπαγάνδα δεν μπορεί να επηρεάσει τη …..βιωματική αντίληψη …όλων αυτών των φιλόζωων που καθημερινά μας επισκέπτονται, γνωρίζουν… ένα – ένα τα ζώα μας … πολλές φορές με το όνομα τους. Αυτοί συμμετέχουν σε δράσεις συναναστροφής, περιποίησης και γνωριμίας με συγκεκριμένα είδη ζώων, που ενδείκνυνται για τέτοιες δράσεις.

Αλήθεια τέτοια δημοσιεύματα δεν καθιστούν όλους αυτούς τους επισκέπτες μας ….συνένοχους….αφού επισκέπτονται ….κολαστήρια ζώων ?

Η διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση, είναι για εμάς η καλύτερη δικαίωση της προσπάθειάς μας, να προσφέρουμε την ευκαιρία κύρια στα παιδιά να γνωρίσουν και να συναναστραφούν από κοντά τα ζώα, ξεφεύγοντας από την εικονική πραγματικότητα των computers, που τους στερεί την αντίληψη για τον ….”πραγματικό κόσμο.”

Η λειτουργία ενός θεματικού πάρκου είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Είναι σαφές ότι με τις τόσο αυστηρές και δαιδαλώδεις υγειονομικές και άλλες διατάξεις που ισχύουν, προφανώς μια τέτοια επιχείρηση είναι διαρκώς εκτεθειμένη και ευάλωτη και το κίνητρο για τη συντήρησή της δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι το οικονομικό κέρδος.

Σε αυτό συνηγορεί και το ιδιαίτερα υψηλό λειτουργικό κόστος που απαιτείται για συντήρηση εγκαταστάσεων, έξοδα διατροφής των ζώων, προσωπικό κλπ.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, τέτοιες δραστηριότητες στο εξωτερικό υλοποιούνται κύρια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μοναδικό κίνητρο για όλο αυτό το εγχείρημα είναι το μεράκι και το πάθος μας, μια διαφορετική προσέγγιση φιλοζωίας από την προσέγγιση ….κάποιων άλλων φιλόζωων, που οχυρωμένοι στην ευκολία δημιουργίας δυσφημιστικών εντυπώσεων, τις χρησιμοποιούν ασύστολα, κάνοντας χρήση του διαδικτύου και των μέσων. Προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους προσέγγιση φιλοζωίας.

Όσο οι εθνικοί και οι ευρωπαϊκοί νόμοι μας το επιτρέπουν, κατέχοντας όλες αυτές τις άδειες που προβλέπουν, δηλώνουμε ότι θα μείνουμε σταθεροί στην επιλογή μας για τη λειτουργία του θεματικού πάρκου “Ιπποκάμηλος”, πιστεύοντας βαθιά ότι εκτελούμε λειτούργημα, προβάλλοντας την …. πραγματική ζωή, έναντι της εικονικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, που με την παρουσία σας στηρίζετε την προσπάθειά μας, όλα αυτά τα χρόνια


Πηγή