Ήσυχη ήταν για την Πάτρα η μέρα μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Μπορεί να έγινε ο κακός χαμός στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Αγρίνιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όμως, στην Πάτρα την ημέρα της επετείου της μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αποφεύχθηκαν τα επεισόδια και οι φασαρίες από τους αναρχικούς.

Παρά τους οιωνούς και τα σοβαρά περιαστικά που έχουν γίνει κατά καιρούς με τους αναρχικούς και της ομάδες των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, το γεγονός σε μία κομβική ημέρα για το όλο θέμα, δεν υπήρξαν επεισόδια και η μέρα κύλησε ήσυχα σε γενικές γραμμές, πιστώνεται στις κινήσεις και στα μέτρα που πήρε η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα ήταν δρακόντεια, με δεκάδες ένστολους αστυνομικούς, αλλά και με πολιτικά να κάνουν περιπολίες στους δρόμους της Πάτρας και σε διάφορα σημεία του κέντρου, ταυτόχρονα όμως ήταν και διακριτικά, χωρίς να προκαλούν και να δίνουν αφορμές στους νεαρούς των αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Το ζήτημα είναι ότι στην Πάτρα, σε μία μέρα που έγινε ο γενικός χαμός στις άλλες πόλεις, δεν υπήρξαν επεισόδια και αυτό είναι σημαντικό, σε μία πόλη που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις και παρόμοια περιστατικά.


Πηγή