Κ. Νικολούζος: «Δεν πρόκειται να αποδεχθώ εξευτελισμούς και απειλές».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Δεν πρόκειται να αποδεχθώ εξευτελισμούς και απειλές».

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε τα εξής: «Τα χθεσινά επεισόδια στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που οδήγησαν στη διακοπή της συνεδρίασης του σώματος, αποτελούν ακόμη ένα πλήγμα στη λειτουργία του θεσμού.

Οι φραστικές και άλλες επιθέσεις, οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί, τα γιαουρτώματα και το πέταγμα αυγών δεν αποτελούν τρόπους διαμαρτυρίας που μπορεί και πρέπει να ανεχθεί η συντεταγμένη πολιτεία.

Ως Δήμαρχος της Κέρκυρας δεν αποδέχομαι πράξεις «αυτοδικίας» ποινικά και ηθικά κολάσιμες. Είμαι υποχρεωμένος να συμβάλω στη διασφάλιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, του θεσμικού οργάνου που καλείται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του συνόλου του κερκυραϊκού λαού.

Προσωπικά δε, δεν πρόκειται να αποδεχθώ εξευτελισμούς και απειλές στην άσκηση του θεσμικού ρόλου μου. Θέλω να τονίσω ότι οι ενέργειες αυτές δεν πλήττουν το Δήμαρχο ως πρόσωπο αλλά ως εκπρόσωπο του θεσμού και εγγράφουν υποθήκες πολύ αρνητικές για το μέλλον.

Συνεπώς, προσφέρει κακές υπηρεσίες όποιος σιωπά. Διαφορετικό πράγμα είναι η πολιτική κριτική και διαφορετικό η ανοχή σε όσα διαδραματίζονται εσχάτως στο Δημοτικό Συμβούλιο από ομάδα κατοίκων – κατά δήλωσή τους – της νότιας Κέρκυρας. Η ανοχή της ανομίας οδηγεί στη σταδιακή αποδοχή της ως μέσο διεκδίκησης δικαίων ή αδίκων αιτημάτων.

Τέλος, εκφράζω τη βαθύτατη ανησυχία μου, για τις επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες έχει εκτραπεί – και στην Κέρκυρα – η πολιτική αντιπαράθεση. Ο ολισθηρός αυτός δρόμος δεν συμπαρασύρει απλώς πρόσωπα αλλά θεσμούς και θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. Οι χειροπέδες που μας «δωρήθηκαν» χθες από τους κατοίκους της Λευκίμμης, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αλυσσοδένουν το Δήμο και τους δημότες του».


Πηγή