Κ. Νικολούζος σε Τ. Τόμπρο: «Κανείς δεν μου απαγορεύει να καταθέτω την προσωπική μου άποψη».

Κοινωνία Κ. Νικολούζος σε Τ. Τόμπρο: «Κανείς δεν μου απαγορεύει να καταθέτω την προσωπική μου άποψη».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου με αφορμή την δημοσιοποίηση της προσωπικής επιστολής που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Α. Χαρίτση για το θέμα της διάσπασης.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Τομπρου όπου γνωστό ότι ο δήμαρχος απέστειλε προ ημερών προσωπική επιστολή στον Υπουργό με την οποία του ζητά να μην προχωρήσει αυτό το χρονικό σημείο η διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Κέρκυρας. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Τόμπρος η επιστολή αυτή έρχεται σε αντίθεση με την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει η διάσπαση του Ενιαίου δήμου της Κέρκυρας.

Η απάντηση του Δημάρχου σήμερα όταν ρωτήθηκε από το Corfutvnews ήταν έντονη καθώς υποστήριξε ότι ήταν μία προσωπική επιστολή που όπως και κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει και απόρησε με το πώς η επιστολή αυτή δημοσιοποιήθηκε.

Όπως είπε: «ήταν μία εμπιστευτική επιστολή προς τον κ. Χαρίτση και απορώ πως έφτασε στα χέρια του κ. Τόμπρου. Επίσης ο κ. Τόμπρος γιατί να κάνει αναφορά σε μία προσωπική μου επιστολή. Έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου. Απέστειλα την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και θεώρησα ως υποχρέωση μου να στείλω και την προσωπική μου άποψη. Είμαστε παράταξη. Η ΝΕΡΙΚΗ αν υπάρχει είναι υπόθεση δικιά μας. Έχουμε μια συμπαγή ομάδα. Μου κάνει εντύπωση και απορώ με αυτά που λέει ο σύντροφος Τάσος Τόμπρος. Εγώ και στο συμβούλιο κατέθεσα μια επιχειρηματολογία η οποία δεν ανετράπη».


Πηγή