Καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ, που ελέγχονται από άτομα με αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ, που ελέγχονται από άτομα με αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια… πρωτοποριακή καφετέρια με σερβιτόρους – ρομπότ που ελέγχονται εξ αποστάσεως από το σπίτι από άτομα με σοβαρές σωματικές αναπηρίες, άνοιξε στο Minato Ward, στο Τόκιο.

Πέντε ρομπότ, ύψους 1,2 μέτρων, ελεγχόμενα από άτομα που υποφέρουν από ασθένειες όπως η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), μια μορφή ασθένειας των κινητικών νευρώνων, έλαβαν για πρώτη φορά παραγγελίες και σέρβιραν φαγητό τη Δευτέρα, σε δοκιμαστική βάση.

Το καφέ θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Τα ρομπότ OriHime-D μεταδίδουν εικόνες βίντεο και ήχο μέσω του διαδικτύου, επιτρέποντας στους ελεγκτές τους να τα κατευθύνουν από το σπίτι μέσω υπολογιστή.

«(Τα ρομπότ) επιτρέπουν τη σωματική εργασία και την κοινωνική συμμετοχή», δήλωσε ο Kentaro Yoshifuji, Διευθύνων Σύμβουλος της Ory Lab Inc., του προγραμματιστή των ρομπότ.

Δέκα άτομα με ALS θα κερδίζουν ¥ 1.000 την ώρα, ελέγχοντας τα ρομπότ.

Απώτερος στόχος είναι μια τέτοια καφετέρια να λειτουργήσει σε μόνιμη βάση μέχρι τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/347967-Kapheteria-me-serbitoroys-rompot-poy-elegchontai-apo-atoma-me-anaperia-BINTEO ΚΟΣΜΟΣ

The post Καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ, που ελέγχονται από άτομα με αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή