Κάλεσμα για την δημιουργία Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Αγρινίου – Αύριο η ιδρυτική γενική συνέλευση

Πολίτες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου εξέδωσαν το ακόλουθο δελτίο τύπου, μέσω του οποίου απευθύνουν κάλεσμα για την δημιουργία Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Αγρινίου. Η ιδρυτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Imperial. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Ως ενεργοί Δημότες Αγρινίου με αδιάκοπη δράση και αγώνες εδώ και αρκετά χρόνια -ιδιαίτερα τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων- πήραμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε στη δημιουργία Δημοτικής κίνησης, που θα διεκδικήσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά, σε πολιτικό πλέον επίπεδο, την προστασία της αξιοπρεπούς διαβίωσης μας.

Η πλειονότητά μας ζούμε για χρόνια αφόρητη κατάσταση, που μας εξαθλιώνει και μας συνθλίβει, είτε κατοικούμε στην πόλη, είτε στα χωριά του Δήμου μας. Εδώ και πολλά χρόνια οι κεντρικές πολιτικές των μνημονίων που αποδιάρθρωσαν την οικονομία, φτωχοποίησαν τους πολίτες και δημιούργησαν την τεράστια ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, υλοποιούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος τους σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και τους πρόθυμους μνημονιακούς Δημοτικούς άρχοντες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο απαράδεκτος «Καλλικράτης» ως πρώτος μνημονιακός νόμος, που ουσιαστικά κατήργησε την τοπική αυτοδιοίκηση, λειτούργησε ως χαλί για να πατήσουν τα μνημόνια και τα συμπληρώματά τους,.

Θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, επομένως και ο Δήμος Αγρινίου, πρέπει να είναι ένας λαϊκός θεσμός με βαθιά και άμεση δημοκρατία που θα λειτουργεί προς όφελος των Δημοτών και των κατοίκων, ως βραχίονας ενός ευρύτατου λαϊκού κινήματος, που θα αγκαλιάζει τη νεολαία και κάθε πολίτη που εργάζεται, δημιουργεί και ζει στην περιοχή.

Μια σειρά από θέματα όπως αυτά που άπτονται των βασικών αγαθών είναι και θα συνεχίσουν να είναι μέρος της καθημερινής μας πάλης.

  • Ο αγώνας για εξασφάλιση των Δημόσιων και Κοινωνικών αγαθών, όπως ρεύμα, νερό, υγεία, στέγη, ανθρώπινα σχολεία και χώρους αναψυχής θα είναι αδιάκοπος.
  • Η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας, η σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή των δημιουργών του τόπου μας θα είναι μέρος του αγώνα μας για πνευματική αναγέννηση και κοινωνική ανάταση.
  • Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι και θα συνεχίσει να είναι το βασικό χαρακτηριστικό της δράσης μας.

Η ιστορική εμπειρία στη διεκδίκηση των παραπάνω, αλλά και κάποια παραδείγματα δήμων στη χώρα μας και στην Ευρώπη, δείχνουν πως ο δρόμος της πολιτικής διεκδίκησης των κοινωνικών αγαθών περνάει και μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιδιώκουμε και προσβλέπουμε σε συμπόρευση με τους πολίτες του Αγρινίου, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, αποτρέποντας τις επιλογές της νεοφιλελεύθερης οικονομικής βαρβαρότητας και δημιουργώντας ευοίωνες προοπτικές για αξιοπρεπή ζωή στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας.

Είμαστε πολλοί, με τη δράση μας θα τα καταφέρουμε!

Σας καλούμε στην ιδρυτική μας γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018 και ώρα 19:00’, στο ξενοδοχείο Imperial

Για την επιτροπή πρωτοβουλίας

Αρβανίτη Αθανασία – Δασοφύλακας

Καραγιάννης Ανδρέας – Οργανοποιός

Κατσιπάνος Γιώργος – Μηχανολόγος Μηχανικός

Κοντογιάννη Βιβή – Ελ. Επαγγελματίας

Πλεξίδας Παναγιώτης – Ασφαλιστικός σύμβουλος

Πολύζος Γιώργος – Ελ.Επαγγελματίας

Ραγιάς Αντώνης – Δικηγόρος

Ράπτης Σωτήρης – Φιλόλογος

Ρεμπούλη Λίλη – Ελ.Επαγγελματίας

Πέντε θανατηφόρα και 49 τροχαία ατυχήματα για τον μήνα Νοέμβριο στη Δυτική Ελλάδα


Πηγή