Κατάκολο: «Αστακός» το λιμάνι – Ασφάλεια και φύλαξη όλο το 24ωρο (VIDEO)

Ύψιστης σημασία θέμα αποτελεί για την εύρυθμη λειτουργία ενός τουριστικού λιμανιού όπως είναι αυτό του Κατακόλου η ασφάλεια των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, βασική απαίτηση άλλωστε και προϋπόθεση για τον προγραμματισμό τους από τις εταιρείες της Κρουαζιέρας.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (Δ.Λ.Τ.Π.), συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου –και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες περί… λουκέτου στο λιμάνι- κατάφερε χάρις στην πρωτοβουλία ενός ευεργέτη της περιοχής να εξασφαλίσει τον ικανό αριθμό ατόμων που απαρτίζουν ομάδες security για την ασφαλή φύλαξη του λιμανιού και τη διέλευση των επισκεπτών.

Ήδη από χθες άτομα της ομάδας βρέθηκαν στα πόστα τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις χιλιάδες των τουριστών που μετέφεραν τα κρουαζιερόπλοια «Costa Luminosa» και «Costa Mediterranea» που κατέπλευσαν στο λιμάνι του Κατακόλου.

Ήδη από χθες η ομάδα Security πρόσφερε εκτός από τις υπηρεσίες της στο χώρο του λιμανιού και αίσθημα ασφάλειας στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που επισκέφθηκαν το λιμάνι του Κατακόλου.

Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π., Σάκης Αντωνόπουλος, είναι να έχουν στη διάθεση τους τη συγκεκριμένη ομάδα φύλαξης χάρις στον «καλό άγγελο» όπως αποκάλεσαν από την Διοίκηση τον δωρητή (σ.σ. ο ποόίος επέλεξε να διατηρηθεί η ανωνυμία του), έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τις προσλήψεις ατόμων για την φύλαξη του λιμανιού.

«Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες που θέλησαν να πουν ότι θα κλείσει το λιμάνι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π., Σάκης Αντωνόπουλος, προσθέτοντας ότι χάρις στη δωρεά που έγινε το λιμάνι θα φυλάσσεται, πλέον, επί 24ώρου βάσεως.

«Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες… είναι κάποιοι που θέλησαν να πουν κάποια στιγμή ότι θα κλείσει το λιμάνι, γελώντας χαιρέκακα. Διαψεύστηκαν όμως… ο καλός άγγελος του λιμανιού μας φρόντισε να μας παράσχει δωρεάν υπηρεσίες security μέχρι να τελεσφορήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού για την φύλαξη του λιμανιού σε ετήσια βάση. Πρόκειται για μια δωρεά περίπου 200.000 ευρώ και το λιμάνι μας θα “φρουρείται” σε 24ωρη βάση. Παράλληλα θα τοποθετηθούν και τα μηχανήματα που έχουμε προμηθευτεί κι έτσι ο χώρος θα ελέγχεται μέρα-νύχτα. Αυτό είναι και σε συνάρτηση μιας άλλης διαδικασίας η οποία εκκρεμεί στο Λιμεναρχείο Κατακόλου… περιμένουμε να εγκριθεί η αίτηση μας για την επέκταση του χώρου ISPS (International Ship & Porting Safety, μτφ Διεθνής Κώδικας Ασφάλειας για Πλοία και Λιμάνια), για να γίνει το λιμάνι ασφαλέστερο. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και τα έργα ανάπλασης της Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού μέσω της Ο.Χ.Ε. που θα ξεκινήσουν σύντομα, αφού ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με την Περιφέρεια που θα εκτελέσει το έργο για λογαριασμό μας»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο κ. Αντωνόπουλος.

Επανερχόμενος στο θέμα της ασφάλειας και των εξελίξεων που σημειώθηκαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. πρόσθεσε πως «Υπάρχουν φορείς, άτομα κ.α. οι οποίοι αγαπούν το Κατάκολο, ενδιαφέρονται έμπρακτα, και θέλουν την ανάπτυξη του. Μιλώντας και εκ μέρους του πρόεδρου του Δ.Λ.Τ.Π. Λεωνίδα Βαρουξή, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου σ` αυτούς που αγάπανε και βοηθούν το Κατάκολο».

Αναφερόμενος στο «κλείσιμο» της φετινής σεζόν ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε πως «Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ήταν το τελευταίο «δίδυμο» πλοίων για το 2018. Τις επόμενες 3 Τετάρτες που ακολουθούν θα καταπλεύσει το Costa Luminosa που θα κλείσει και τη χρονιά. Το ίδιο πλοίο θα είναι και το πρώτο που θα επισκεφθεί το λιμάνι μας για το 2019, κάτι που συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια και το θεωρούμαι ως γούρι».


Πηγή