Καθαιρέθηκε τελικά ο «παπά-Χάρλεϊ» – Τον κατηγόρησαν για πορνεία επειδή ήθελε να ξαναπαντρευτεί!

Καθαιρέθηκε τελικά ο «παπά-Χάρλεϊ» από το Βόλο που κατηγορείτο για πορνεία, καθώς ήθελε να συνάψει δεύτερο γάμο με τη νέα σύντροφό του που κυοφορούσε το παιδί τους.

Το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε τελικά να καθαιρέσει τον πατέρα Γεώργιο Δεληκώστα, γνωστός και ως ο παπά-Χάρλεϊ, η υπόθεση του οποίου απασχόλησε αρκετά την επικαιρότητα.

Ο π. Γεώργιος Δεληκώστας έχει τεθεί σε αργία και δεν ιερουργεί

Χθες ο ίδιος απολογήθηκε ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την τοπική Εκκλησία, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της πορνείας, επειδή ζήτησε να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά το χωρισμό του με τη σύζυγό του, έκανε σχέση με άλλη γυναίκα, που πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ταχυδρόμος" μετά την απολογία του στον εκκλησιαστικό ανακριτή της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δημ. Κατούνη, ο 47χρονος ιερέας παραπέμφθηκε στο Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, το οποίο όμως απέφυγε να εκδώσει απόφαση, καθώς δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει επί του «παραπτώματος» στο οποίο υπέπεσε ο 47χρονος ιερέας. Έκρινε ότι στον κατηγορούμενο ιερωμένο πρέπει να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών και αφού επισημάνθηκε πως είναι αναρμόδιο να αποφασίσει, παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου γνωστοποίησε χθες το βράδυ ο ίδιος ο π. Γ. Δεληκώστας με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζοντας: «Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση μου από το Α' βαθμιο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο μου επέβαλε την ποινή της καθαιρέσεως. Κατά της αποφάσεως ασκήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου έφεση».


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    15 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία