Κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος o Γ.Γ του δήμου Πύργου

Δικαστικές εξελίξεις αναμένονται το προσεχές χρονικό διάστημα στον δήμο Πύργου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του γενικού γραμματέα του δήμου Πύργου, Χάρη Αντύπα, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έγγραφη ανώνυμη καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, στον κ. Αντύπα καταλογίζεται το γεγονός ότι δεν εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή τον ορισμό πληρεξούσιων δικηγόρων για παράσταση πολιτικής αγωγής του δήμου σε συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι που έπραξε σε παρεμφερείς υποθέσεις, οι οποίες αφορούν την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, ο κ. Αντύπας «παρέβη τα καθήκοντά του, γιατί αν και γνώριζε αυτήν την ποινική υπόθεση, στην οποία εξάλλου συμμετείχε ως μάρτυρας υπεράσπισης, δεν έκανε αντίστοιχη εισήγηση ούτε παρείχε οδηγίες ούτε έδωσε κατευθύνσεις ούτε συντόνισε (…) τις υπηρεσίες του δήμου κατά την άσκηση του έργου τους, ώστε να γίνει παρόμοια εισήγηση και να ασκηθεί παράσταση πολιτικής αγωγής (…) ο ΓΓ που σε άλλες περιπτώσεις πολύ σωστά άσκησε τα καθήκοντά του, εδώ δεν τα άσκησε ώστε να κάνει εισήγηση, να δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις για την άσκηση πολιτικής αγωγής, (…) Αυτό από μόνου συνιστά παράβαση και του καθήκοντός του να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του δήμου του οποίου είναι ΓΓ».

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή