Κέρκυρα: Η απολογία του 44χρονου, η Χρυσή Αυγή και η διάψευση.

Αστυνομικό ρεπορτάζ Κέρκυρα: Η απολογία του 44χρονου, η Χρυσή Αυγή και η διάψευση. Στις φυλακές αναμένεται να οδηγηθεί ο 44χρονος Κερκυραίος για την δολοφονία 63χρονου Αλβανού, μετά την χθεσινή απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα για προφυλάκιση. Η χθεσινή του απολογία κράτησε αρκετή ώρα, υπενθυμίζουμε ότι είχε ζητήσει και 48ωρη προθεσμία την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ακόμα η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση, στην απολογία του φαίνεται να ομολόγησε το έγκλημα, αναφέρθηκε στον καβγά με τον 63χρονο το μεσημέρι της Κυριακής, ο οποίος και αποτέλεσε το κίνητρο για να προχωρήσει σε αυτή την πράξη, ενώ δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Η μοιραία συνάντηση Όλα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 25 Νοεμβρίου. Ο 63χρονος περπατούσε στον επαρχιακό δρόμο Δραγωτινών – Σπαρτερών αφού είχε προηγηθεί ο καβγάς με τον 44χρονο και πήγαινε σπίτι του. Όπως ανέφερε η Ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση στο Corfutv: «Ο δράστης πυροβόλησε το θύμα μέσα από το αυτοκίνητο του, χωρίς να κουνηθεί καθόλου. Όταν το θύμα δέχτηκε την πρώτη βολή, φαίνεται ότι γύρισε για να προστατευθεί, γυρίζοντας ωστόσο από την πλευρά του δράστη και τότε δέχτηκε την δεύτερη θανατηφόρα βολή. Όπως διαπιστώθηκε από την έκθεση, η πρώτη βολή που ήταν σε απόσταση 3 έως 5 μέτρα δεν ήταν θανατηφόρα, καθώς τα τραύματα ήταν ελαφριά. Η δεύτερη βολή ήταν κάτω από τα 3 μέτρα με τραύματα που οδήγησαν στον θάνατο του 63χρονου». Το πτώμα του 63χρονου βρίσκει μετά από 12 ώρες περίπου ένας κάτοικος, ο οποίος αμέσως ενημερώνει την Αστυνομία. Πως η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 44χρονου Μία υπόθεση αρκετά δύσκολη, η οποία στην αρχή χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς ως νέα υπόθεση ”Λαγούδη”, χωρίς δεδομένα και με αδιέξοδα, την οποία ωστόσο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας χειρίστηκε άμεσα και σε μικρό διάστημα εξιχνίασε.

Ο δράστης εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς περίπου δύο μέρες μετά το έγκλημα και αφού είχαν προηγηθεί προσαγωγές υπόπτων. Στην αρχή σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έπεσε σε αντιφάσεις, λίγο αργότερα ομολόγησε το έγκλημα του, χωρίς όμως να έχει βρεθεί το όπλο του.

Μιλώντας στο Corfutv ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Αστυνομίας Ιονίων Νήσων Μάνθος Γιαννούλης, αναφερόμενος στο όπλο τόνισε: «Βγάλαμε απίστευτη ποσότητα βούρκου και φυκιών και όχι το όπλο και τότε καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και πήγαμε σε δεύτερη φάση της ανάκρισης. Το όπλο εντοπίστηκε στην περιοχή των Δραγωτινών σε δασώδη περιοχή, περίπου 3χιλ. μακρυά από τον τόπο του εγκλήματος».

Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη: «Ρατσιστικά τα κίνητρα πίσω από την δολοφονία» Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» κάνει λόγο για ρατσιστικά κινητά πίσω από την δολοφονία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της Χ.Α. στη Λευκίμμη. Η δολοφονία του Αλβανού συγχωριανού μας είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παρουσίας της Χ.Α. στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια, μέσω της εμπλοκής της στο κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ. Η κλιμάκωση αυτή συνοδεύεται με την ταυτόχρονη έξαρση των φασιστικών συμπεριφορών, των απειλών και της στοχοποίησης συγχωριανών μας με δημοκρατικές, αριστερές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις. Γι αυτό και θεωρούμε ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ σε αυτή τη δολοφονία όσους Λευκιμμιώτες έδειξαν και επιμένουν να δείχνουν εγκληματική ανοχή απέναντι στη Χ.Α., αποδεχόμενοι την παρουσία της στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ, στη λογική του «κανείς δε μας μυρίζει και κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα», θέτοντας τον ίδιο τον αγώνα σε κίνδυνο και προσφέροντας στην Κυβέρνηση την ευκαιρία να μιλά για χωριό ακροδεξιών εγκληματιών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Ο Δικηγόρος του 44χρονου διαψεύδει σχέσεις με την Χ.Α. Μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Δευτέρας, ο Δικηγόρος του 44χρονου Χρήστος Αρώνης, διέψευσε τους ισχυρισμούς της ανακοίνωσης τονίζοντας ότι πίσω από την δολοφονία κρύβονται προσωπικές διάφορες. «Σε καμία περίπτωση αυτό το έγκλημα δεν έγινε για λόγους εθνικιστικούς ή ρατσιστικούς. Ο πελάτης μου δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ούτε ήταν ποτέ εγγεγραμμένος, ούτε είχε κάποια σχέση. Δεν συμμετείχε σε συγκεντρώσεις», υποστήριξε. Η συγνώμη του 44χρονου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Χρ. Αρώνη: «Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος και το έχει μετανιώσει. Έχει ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ζητάει συγνώμη και από την οικογένεια του για την πράξη του και είναι συγκλονισμένος».


Πηγή