Κέρκυρα – Σκάνδαλο: «Οικογενειακή υπόθεση» οι συμβάσεις έργου με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Κοινωνία Κέρκυρα – Σκάνδαλο: «Οικογενειακή υπόθεση» οι συμβάσεις έργου με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας ‪το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» και αφορά το διαγωνισμό για τη σύμβαση έργου του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ‪στις 21 Ιουνίου‬ του 2018 ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δημοσίευσε δυο προσκλήσεις ενδιαφέροντος για μίσθωση έργου.

Η πρώτη ζητούσε ένα άτομο με πτυχίο Φιλοσοφικής ΠΕ και αντικείμενο μεταξύ των άλλων «τη στήριξη και την εκπαίδευση των γυναικών και των νέων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (παραγωγή και εμπορία τυροκομικών προϊόντων).

Η δεύτερη αφορούσε ένα άτομο με απολυτήριο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΔΕ με σύμβαση έργου με έδρα τη Κέρκυρα και μεταξύ των άλλων ζητούσε τη λειτουργία και επικαιροποίηση της ιστοσελίδας, την καταγραφή των συνθηκών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίων και την λειτουργία του Κινητού Εργαστηρίου δειγματοληψίας και λοιπά.

Ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις μόνο δυο άτομα, ένα στην πρώτη περίπτωση και ένα στη δεύτερη και η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε στην μεν πρώτη περίπτωση να αναθέσει το έργο στη κ. Λαμπρινή Τσιρίδου έναντι του ποσού 10.000 ευρώ με ΦΠΑ και στη δεύτερη περίπτωση στον κύριο Μάρκο Μωραίτη – Τσιρίδη έναντι του ποσού 26.460 ευρώ με ΦΠΑ.

Συμπτωματικά (;) το έργο ανατέθηκε σε συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Μωραίτη,δηλαδή στη σύζυγο και τον γιό του ..!!

Χ. Άνθης: ”Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες”.

Ο πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Άνθης που παρενέβη στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» υποστήριξε ότι σε αυτό το θέμα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Όπως είπε: «Με έχει σοκάρει έχω υπηρετήσει τον θεσμό και την δημόσια διοίκηση και ήμουν ο πρώτος πρόεδρος του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια βασική αρχή που διέπει την δική μου λειτουργία είναι ότι θα πρέπει να κατέχουμε ανιδιοτελώς την λειτουργία μέσα στην δημόσια διοίκηση και την πολιτική. Σε ότι με αφορά ως πρόεδρος εγώ έχασα την θέση του Διευθυντή εκπαίδευσης και χρήματα από τον μισθό. Αλλά ήταν και είναι επιλογή μου. Είναι ένα θέμα που χρίζει διερεύνησης και απάντησης. Θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις τόσο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης».

*Δείτε όλα τα έγγραφα με τις αποφάσεις όπως δημοσιεύθηκαν στο Διαύγεια.


Πηγή