Κέρκυρα: Σοκ!!! Καθυστέρησε το ΕΚΑΒ και πέθανε από αιμορραγία.

Λόγος Αντίλογος Κέρκυρα: Σοκ!!! Καθυστέρησε το ΕΚΑΒ και πέθανε από αιμορραγία.

Μία ακόμα καταγγελία για καθυστέρηση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας συμπολίτης μας 79 ετών, ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στο Corfutv το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» ο κ. Κώστας Κουρτέσης, ο πεθερός του εδώ και 6 μήνες έκανε αιμοκάθαρση λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Πριν ένα μήνα πήγε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων όπου έκανε εγχείρηση τοποθετώντας Fistula (άμεση επικοινωνία αρτηρίας-φλέβας).

Σήμερα είχε ραντεβού στο Νοσοκομείο όπου έκανε αιμοκάθαρση και στην συνέχεια βγήκε. Ο 79χρονος στην συνέχεια πήγε σε μία ταβέρνα για φαγητό όπου εκεί του έσπασε η φίστουλα. Αμέσως λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε 1 ώρα, μετά με αποτέλεσμα ο 79χρονος να πεθάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο τον ενημέρωσαν ότι το ασθενοφόρο βρίσκεται στο Σκριπερό σε περιστατικό.

«Πραγματικά αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι αυτό το περιστατικό έγινε λίγα μέτρα πριν από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ. Δεν ξέρουμε αν θα ζούσε πραγματικά αν μεταφερόταν νωρίτερα, αλλά περιμέναμε 1 ώρα. Βρέθηκε κάποιος άνθρωπος εκεί όπου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς κατέληξε από αιμορραγία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι απαντά ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ

Μιλώντας στο Corfutv o Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, παραδέχτηκε το περιστατικό εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «Η κλήση για το περιστατικό έγινε στις 17:40 και το ασθενοφόρο έφτασε 18:15». Όπως είπε «Σήμερα το απόγευμα είχαμε 3 ασθενοφόρα. Εκείνη την στιγμή το ένα ήταν σε καρδιολογικό περιστατικό στον Άγιο Ματθαίο, το δεύτερο καρδιολογικό περιστατικό στις Αλυκές Ποταμού και το τρίτο ασθενοφόρο έκανε εξιτήριο και γύριζε από τον βόρειο τομέα. Σε καθημερινή βάση έχουμε, δυο ασθενοφόρα το πρωί, τρία απόγευμα και δυο το βράδυ. Είναι άδικο να χάνετε μια ζωή έτσι απλά. Προσπαθούμε για την ενίσχυση ασθενοφόρων και προσωπικού, καθώς επίσης και την δημιουργία αρχικά τομέα Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη) και στην συνέχεια να δημιουργηθεί ένας τομέας στο Βόρειο τμήμα του νησιού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Σπύρος Πουλής τόνισε ότι «Τα τρία ασθενοφόρα το σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν. Επίσης δεν υπάρχει και γιατρός. Τα προβλήματα είναι σοβαρά πρέπει να γίνει κάτι άμεσα», κατέληξε στις δηλώσεις του.


Πηγή