Κέρκυρα: Το σχέδιο της Υπ. Καθαριότητας για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Το σχέδιο της Υπ. Καθαριότητας για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Με συντονισμένες προσπάθειες, με την φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού και με την ενεργοποίηση κάθε δυνατού μέσου έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η απομάκρυνση σωρών απορριμμάτων από το δίκτυο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Όπως τονίζει, «με τη σταδιακή αποκατάσταση της αποκομιδής, η Υπηρεσία Καθαριότητας θα προβεί στον εμπλουτισμό του δικτύου με επαρκή ποσότητα κάδων, με παράλληλη απόσυρση των κατεστραμμένων.

Βασικός και πρωταρχικός στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε το δίκτυο συλλογής των ανακυκλώσιμωνκαι να αυξήσουμε τις συλλεγόμενες ποσότητες. Έτσι θα πετύχουμε, αντίστοιχα, τη μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται προς επεξεργασία στο Τεμπλόνι.

Θα κινηθούμε σε δύο άξονες, ενθαρρύνοντας τη διαλογή στην πηγή :

  • Θα εμπλουτίσουμε με μπλε κάδους το κοινόχρηστο δίκτυο στους βασικούς οδικούς άξονες, όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις, ώστε να συλλεχθεί κατά το δυνατόν καθαρή ανακύκλωση.
  • Παράλληλα, ανά κοινότητα, με τη συνεργασία των τοπικών συμβουλίων και συλλόγων, άμεσα, θα ορίσουμε τα σημεία αποκλειστικής συλλογής των ανακυκλώσιμων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, παρακαλούμε τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας, να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα λοιπά απορρίμματα, να μειώνουν τον όγκο τους με δεματοποίηση και να απορρίπτουν καθαρές συσκευασίες στους μπλε κάδους».


Πηγή