Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πόσες αιτήσεις έγιναν μέχρι στιγμής

Κοινωνικό μέρισμα 2018 : Μέχρι στιγμής τις 400.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις.

Από το σύνολο αυτό, οι 245.000 πληρούν τις προϋποθέσεις και ειναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Να σημειωθεί ότι λόγω των τόσων πολλών αιτήσεων η ΗΔΙΚΑ έβγαλε εκτός την εφαρμογή koinonikomerisma.gr για 3 ώρες προκειμένου να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό.

Πάνω πάντως από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να καταθέσουν την αίτηση. Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι τα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν μερίσματος, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνταν εντός του 2017 ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.

Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν κάποιος έχει φιλοξενηθεί για μόλις ένα μήνα εντός του 2017. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα έχουν και αλλοδαποί, αρκεί να πληρούν το κριτήριο νόμιμης και μόνιμης διαμονής για μία πενταετία στην Ελλάδα.

Αν κατά τα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη να διορθώσετε τα στοιχεία σας σε ΚΕΠ ή στον ΕΦΚΑ, για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που κάνατε, πρέπει να ζητήσετε να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού σας κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.

Ενα ακομα λάθος που βγάζει σε πολλούς δικαιούχους η εφαρμογή koinonikomerisma.gr και τους πεταει εκτος απο το κοινωνικό μέρισμα είναι η υποχρεωτική διαμονή στην Ελλάδα για 5 χρόνια. Το λάθος αυτό το βλέπουν και πολίτες που έχουν δηλώσεις τα τελευταία χρόνια οποτε φαίνεται να ειναι λάθος της εφαρμογής και αναμένετε να διορθωθεί άμεσα.

dikaiologitika.gr.


Πηγή