Κραυγή διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των Κρητικών της Πάτρας: “Κινδυνεύουμε από τα τροχαία”

«Απαιτούμε την διαγράμμιση διαβάσεων πεζών, την αποξήλωση των τοποθετημένων απαγορευτικών σημάτων της τροχαίας κίνησης επί της οδού Γερανείων και την τοποθέτηση άλλων, που να επισημαίνουν στους οδηγούς ότι διέρχονται από κατοικημένη περιοχή, υποχρεώνοντάς τους σε μείωση της ταχύτητας των οχημάτων τους, ώστε να ανακτήσουμε μέρος της ασφαλούς διέλευσής μας».
Τα παραπάνω επισημαίνουν κάτοικοι των οδών Γερανείων,
Αιόλου, Αγράφων και των γύρω οδών, που αισθάνονται εγκλωβισμένοι, από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εις βάρος τους, την στιγμή που ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων επικρεμάται.
Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και προς τον Δήμο Πατρέων, που κοινοποιούν προς τα τοπικά ΜΜΕ
ζητούν την άρση του εγκλωβισμού τους και αποξήλωση των κακώς τοποθετημένων τροχαίων σημάτων απαγόρευσης στάθμευσης.

Αφού STOP δεν βάζει ο Δήμος Πατρέων, το έβαλαν οι κάτοικοι, με τον δικό τους τρόπο!

Αναλυτικότερα αναφέρουν τα εξής:
«Κύριοι,
Από αρκετών ετών έχουμε υποστεί το μαρτύριο της σκόνης και της λάσπης, καλοκαίρι ή χειμώνα, περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής της μικρής περιμετρικής οδού, που διασχίζει την συνοικία Κρητικών, όπου και διαμένουμε από πολλών ετών.
Κι ενώ ολοκληρώνονται τα έργα και περιμέναμε ανακούφιση, διαπιστώνουμε ότι σταδιακά η μεν συνοικία μας εγκλωβίζεται από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν κεντρικά για μας, χωρίς εμάς τους μόνιμους κατοίκους, η δε παράπλευροι οδοί του έργου, επιδιώκεται να δεχθούν τον κυκλοφοριακό φόρτο της εξόδου, στα προαναφερόμενα στα σημεία της οδού Γερανείων και της Αιόλου εις βάρος των κατοίκων.
Έτσι, ελαφρά τη καρδία, αποφασίσατε τον εξοβελισμό των κατοίκων και των οχημάτων τους, από την οδό Γερανείων, ένα δρόμο, πρώην ατραπό που με την προ ετών συμβολή μας στην διάνοιξή του με προσωπική εργασιακή και οικονομική συμμετοχή και την πρόσφατη επέμβαση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, επιδιώκεται να καταστεί λεωφόρος, παρά το στένεμα που την χαρακτηρίζει.
Και τούτο το επιβάλλετε με την τοποθέτηση τροχαίων απαγορευτικών σημάτων στάθμευσης οχημάτων, αδιαφορώντας όχι μόνον για το που θα παρκάρουμε τα οχήματά μας, εξαναγκάζοντάς μας σε παρανομία, αφού δεν μεριμνήσατε ώστε να μας παρασχεθεί χώρος στάθμευσης, αλλά και για την ασφαλή διέλευση πεζών, γερόντων, παιδιών, ΑμεΕΑ που πλέον χρειάζονται… διαβατήριο, για να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο και κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ασυνείδητων οδηγών, οι οποίοι με δεδομένη την μεγάλη κατηφορική κλίση, μετατρέπουν σε πίστα αγώνων το οδόστρωμα.
Με δεδομένα τα παραπάνω απαιτούμε την διαγράμμιση διαβάσεων πεζών, την αποξήλωση των τοποθετημένων απαγορευτικών σημάτων της τροχαίας κίνησης επί της οδού Γερανείων και την τοποθέτηση άλλων, που να επισημαίνουν στους οδηγούς ότι διέρχονται από κατοικημένη περιοχή, υποχρεώνοντάς τους σε μείωση της ταχύτητας των οχημάτων τους, ώστε να ανακτήσουμε μέρος της ασφαλούς διέλευσής μας. Και λάβετε υπόψη σας ότι ήδη σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα παράσυρσης πεζού στην συνοικία μας.
Σε αντίθετη περίπτωση, μη επίλυσης του προβλήματος που δημιουργήσατε, θα μας υποχρεώσετε στην λήψη δυναμικών μέτρων».

*στοιχεία και φωτογραφίες: Γιώργος Μόσχος


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία