Κύβος ερρίφθη: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία για τον δρόμο καρμανιόλα – Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά τη σ […]

Όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ της η «Σ» στο φύλλο της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου με τίτλο: «Αντιρρίου – Ιωαννίνων: Ο Εισαγγελέας Αγρινίου συγκαλεί σύσκεψη για την καρμανιόλα» στις 19 του μήνα, ωστόσο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί και μηχανοκίνητη διαμαρτυρία για τον δρόμο καρμανιόλα, κάτι που είχε επίσης προαναγγελθεί από τη «Σ» στις 30 Νοεμβρίου σε σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου: Νέα κινητοποίηση για την σκοτώστρα;»
Ομάδα κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής «Στρογγυλέικα» που βρίσκεται μεταξύ της γέφυρας της Ερμίτσας και του κόμβου Τσίγκα, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ και της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Λεχουρίτης επισκέφτηκαν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, Γεώργιο Πέτρο, ώστε να του εκθέσουν το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή και την επικινδυνότητα του δρόμου, στον οποίο μέχρι σήμερα έχουν χαθεί επτά συνάνθρωποί μας!
Την ίδια ημέρα, όπως προαναφέραμε, η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου (ΛΕΜΟΤΑ), ο μόνος τοπικός φορέας που έχει ήδη πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο κινητοποιήσεις για το θέμα, προγραμματίζει μηχανοκίνητη κινητοποίηση στις 14.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λέσχης Βαγγέλη Τσάμη, η κινητοποίηση θα διαρκέσει μία ώρα με στάθμευση δικύκλων στην διπλή γραμμή του δρόμου στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.
Στόχος της κινητοποίησης είναι να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, έστω και στοιχειώδεις, με σκοπό να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.
Υπενθυμίζουμε, ότι, το ΙΝΚΑ, κάτοικοι καθώς και επαγγελματίες της περιοχής, απέστειλαν σχετικό έγγραφο (28 Νοεμβρίου) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενημερώνοντάς τον για το πρόβλημα. Λίγες μόλις ημέρες μετά, ο κ. Εισαγγελέας επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά δείχνοντας το ενδιαφέρον του για το θέμα καθώς μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους, τους έκανε γνωστό ότι συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στην Εισαγγελία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών της περιοχής, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν -σε πρώτη φάση- την άποψή τους για το θέμα.

Νίκος Αγγελόπουλος

Κων/νος Χονδρός

Για την εφημερίδα «Συνείδηση»


Πηγή