Λαϊκή Συσπείρωση: «Ομάδες που έρχονται στις συνεδριάσεις με αποκλειστικό σκοπό να τις ακυρώσουν, παραπέμπουν τ […]

Δήμος Κέρκυρας Λαϊκή Συσπείρωση: «Ομάδες που έρχονται στις συνεδριάσεις με αποκλειστικό σκοπό να τις ακυρώσουν, παραπέμπουν τη λύση του προβλήματος στις ελληνικές καλένδες».

Την παρουσία Αστυνομικών δυνάμεως εντός χώρου του Δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ.

Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζουν ότι «ομάδες που έρχονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό σκοπό να τις ακυρώσουν, ουσιαστικά παραπέμπουν και τη λύση του δικού τους προβλήματος στις ελληνικές καλένδες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΣΥ, για μια ακόμη φορά, καταγγέλλουν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του εισαγγελέα στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι φανερό πως οι αστυνομικές δυνάμεις ούτε παρευρέθηκαν ούτε πολύ περισσότερο έδρασαν αυτόβουλα.

Κλήθηκαν από τον κ. Δήμαρχο και την παράταξη της πλειοψηφίας για να επιβάλουν την «τάξη» και ουσιαστικά με τη παρουσία τους και την κατασταλτική τους δράση να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρούμε πώς η παράταξη της πλειοψηφίας ,που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεθόδευση αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Η βία και η καταστολή, η αστυνομοκρατία και η παρουσία εισαγγελέων αποτελεί ίδιο αυταρχικών καθεστώτων και διοικήσεων και δεν αρμόζει στο «ανώτατο ,δημοκρατικά εκλεγμένο, θεσμικό όργανο του Δήμου», όπως αυτάρεσκα και βαρύγδουπα οι ίδιοι αποκαλούν το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας. Η ΛΑΣΥ, από αυτή την άποψη, θεωρεί τα γεγονότα αυτά εξίσου θλιβερά και απαράδεχτα όσο τα γεγονότα που συνέβηκαν και συμβαίνουν με την άφιξη και εγκατάσταση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη.

Η ΛΑΣΥ, έγκαιρα διείδε την πρόθεση αυτή της παράταξης… « της πρώτης φοράς αριστεράς» και επανειλημμένα τους προειδοποιήσαμε πως δεν θα ανεχτούμε να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την εποπτεία εισαγγελέων και αστυνομικών.

Προτείναμε επανειλημμένα λύσεις , όπως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα, κάτι , όμως , που ουδέποτε έγινε αποδεχτό από την παράταξη της πλειοψηφίας. Αντί αυτού συνέχισαν … «εις κέντραν λακτίζειν». Συνέχισαν μια μεθοδευμένη πολιτική που μαθηματικά οδηγούσε στα θλιβερά γεγονότα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και το άκρον άωτο της μεθόδευσης αποτελούν οι δηλώσεις του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας , που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, κατηγορούν όλους τους άλλους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης –άρα και τη ΛΑΣΥ— σαν υπεύθυνους για τα γεγονότα αυτά. Ακόμη θεωρούμε πως στις μεθοδεύσεις αυτές εντάσσονται και η χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, αλλαγή του χώρου και πολύ περισσότερο της ώρας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ιδιαίτερα η μεταφορά της ώρας συνεδρίασης σε ώρες εργάσιμες έγινε με αποκλειστικό σκοπό τον αποκλεισμό συμβούλων της αντιπολίτευσης που ζουν από την εργασία τους και όχι με αντιμισθίες.

Τέλος η ΛΑΣΥ δηλώνει πως θέματα που άπτονται του Δήμου, όσο σοβαρά κι΄ αν είναι αυτά πρέπει να λύνονται με δημοκρατικό διάλογο μέσα σε ανοικτές δημοκρατικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις ανοικτές αυτές συνεδριάσεις αυτονόητο είναι ότι θα μπορούν να παίρνουν μέρος και πολίτες ή ομάδες πολιτών που θεωρούν ότι θίγονται από συγκεκριμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα μπορούν να παίρνουν το λόγο και να εκφράζουν τις διαμαρτυρίες και την αντίθεση τους και να ζητούν την απόσυρση των συγκεκριμένων αποφάσεων με τις οποίες διαφωνούν.

Όμως οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Ομάδες που έρχονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό σκοπό να τις ακυρώσουν, ουσιαστικά παραπέμπουν και τη λύση του δικού τους προβλήματος στις ελληνικές καλένδες.

Συγχρόνως δίνουν την καλύτερη αφορμή και το καλλίτερο άλλοθι στη παράταξη της πλειοψηφίας με βία, αστυνομοκρατία και καταστολή να επιβάλουν τις αντιλαϊκές λύσεις που οι ίδιοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξαν.

Είναι φανερό πως μια τέτοια κατάσταση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Η ΛΑΣΥ αγωνίζεται για :

–Ανοικτές , δημοκρατικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς μεθοδεύσεις, αστυνομοκρατία και βία.

–Να φύγουν τα ΜΑΤ άμεσα από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα γενικά.

–Φιλολαϊκές λύσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά και των άλλων σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους συνδημότες μας».


Πηγή