Λεχαινά: «Διαγωνισμός ποίησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» σε συνεργασία με την ποιήτρια , Ευγενία Χριστοπού […]

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε άλλη μια αξιόλογη δράση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Θέμα της δράσης «Διαγωνισμός ποίησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας», σε συνεργασία με την ποιήτρια , Ευγενία Χριστοπούλου, γνωστή τόσο για την πολύπλευρη ενεργό δράση της στην κοινωνία, όσο και για τις ανθρωπιστικές της πρωτοβουλίες.

Στόχος της δράσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση των εφήβων, με το βιβλίο και αν κρίνουμε από την συμμετοχή των μαθητών αλλά και το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ο στόχος επετεύχθη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κα. Χριστοπούλου, η οποία παρουσίασε την ποιητική της συλλογή και απήγγειλε ένα από τα έργα της. Στη συνέχεια ακολούθησε το διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης κατά το οποίο μαθητές τόσο από το Γενικό καθώς και από το Επαγγελματικό Λύκειο Λεχαινών, παρουσίασαν τα έργα που είχαν δημιουργήσει.

Οι μαθητές είχαν πρωτύτερα την ευκαιρία, σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας – Κέντρου Ένταξης Μεταναστών να επεξεργαστούν το ποίημα «Η Ηλεία του Φωτός και της Δόξας» και εφόσον εμπνευστούν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και με την υποστήριξη των υπεύθυνων καθηγητών τους: είτε να γράψουν ένα ποίημα, είτε να ζωγραφίσουν, είτε να δημιουργήσουν μια καλλιτεχνική κατασκευή.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν συμμετάσχουν με δημιουργίες πενήντα ένας μαθητές από τα δύο Λύκεια και να δημιουργηθούν συνολικά είκοσι έργα, τα οποία ήταν αποτέλεσμα τόσο ατομικής όσο και ομαδικής προετοιμασίας.

Οι καλύτερες συμμετοχές

Τα έργα στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εκτενώς από τους μαθητές – δημιουργούς τους και αξιολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από: την κα. Χριστοπούλου Ευγενία, την κα. Αλμπάνη Δήμητρα, Φιλόλογο – Εθελόντρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου μας καθώς και από την κα. Σταθοπούλου Ελένη, Εικαστικό.

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές που ξεχώρισαν βραβεύτηκαν και οι δημιουργοί τους πήραν σαν δώρο από ένα λογοτεχνικό βιβλίο καθώς και την ποιητική συλλογή «Η Μελωδία της Καρδιάς».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτησαν από την πλευρά του δήμου ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κος. Μοράντ Ναμπίλ – Ιωσήφ, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και υπεύθυνος για το Κέντρο Κοινότητας κος. Ανδρέας Μίγκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος. Χαράλαμπος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών κος. Γαλάτης Γεώργιος και από την σχολική κοινότητα και συγκεκριμένα από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών η Διευθύντρια κα. Σπυροπούλου Παναγιώτα, ο φιλόλογος κος. Γεωργόπουλος Γεώργιος, και από το Επαγγελματικό Λύκειο Λεχαινών, ο Διευθυντής κος. Βατσής Παναγιώτης καθώς και οι εκπαιδευτικοί κος. Αντωνακόπουλος Αντώνης και η κα. Σκοπαράτζου Μαρία.

Στην εκδήλωση ήταν επίσης καλεσμένο και παρακολούθησε και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών με παιδιά της Ε’ Δημοτικού, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς κο. Κακαφώνη Νίκο και κα. Βύνια Μαρία.

Μαθητές και παρευρισκόμενοι προσέφεραν επίσης τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δήλωση Ευγενίας Χριστοπούλου

Η συγγραφέας κ. Ευγενία Χριστοπούλου δήλωσε: «Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με συμμετοχές πολλών μαθητών που εμπνεύστηκαν από το ποίημα μου «Η Ηλεία του Φωτός και της Δόξας» και δημιούργησαν τα δικά τους έργα! Βραβεύτηκε μία εκπληκτική κατασκευή φτιαγμένη από καπάκια με φωτισμό που δείχνει αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες και 2 ποιήματα :»Ηλεία ξακουστή» και «Οι δρομείς του Φωτός». Όλες οι συμμετοχές των παιδιών ήταν αξιόλογες και ευχαριστώ πολύ για την άρτια οργάνωση το προσωπικό του κέντρου κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον διακεκριμένο Δήμαρχο κ. Μοράντ Ναμπίλ Ιωσήφ και τον δραστήριο Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Μίγκο για την πρόσκληση, την ζέστη φιλοξενία και την μοναδική εμπειρία που έζησα!»


Πηγή