Μαθήτρια του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας στην ημερίδα EUROSCOLA 2019 που θα γίνει στο Στρασβούργο


Στην ημερίδα EUROSCOLA 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο θα έχει ενεργό συμμετοχή το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, καθώς ανάμεσα στους 24 μαθητές της Δυτικής Ελλάδος, επελέγη να εκπροσωπήσει την περιοχή, η μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου, Νικολίτσα Ανδρουτσοπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA.

Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 18 Ιανουαρίου 2019, θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιλογή των μαθητών/μαθητριών έγινε μετά από διαγωνισμό με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τον Μάιο του 2019 οι ευρωπαίοι πολίτες από τις 27 χώρες της ΕΕ θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των 705 Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»

Υπεύθυνη για το πρόγραμμα EUROSCOLA στο σχολείο μας είναι η καθηγήτρια Φωτεινή Φραντζή, φιλόλογος».


Πηγή