“Μιλάμε για την πόλη” – Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η Πάτρα έξυπνη πόλη

Δύο ημέρες για την πόλη… Η «Π» ανοίγει τον διάλογο για ζωτικής σημασίας υποθέσεις της Πάτρας, αναζητώντας τα όρια του διαλόγου, της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και της κατάκτησης μιας συναντίληψης πριν ανέβει το θερμόμετρο λόγω της προεκλογικής περιόδου. Ο χώρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα υποδεχθεί αύριο και μεθαύριο στη φιλόξενη αίθουσά του (Τριών Ναυάρχων) αυτοδιοικητικούς παράγοντες, εκπροσώπους κυβερνητικών φορέων, τεχνοκράτες, επιστήμονες κ.ά. σε μια πλατιά συζήτηση για το σήμερα και το αύριο της Πάτρας. Οι υποδομές, οι νέες επικοινωνίες, ο πολιτισμός-αθλητισμός-τουρισμός, η διαχείριση των απορριμμάτων, κυκλοφοριακά-χωροταξικό, κοινωνική πολιτική. Αυτές είναι οι βασικές θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τους εισηγητές και το κοινό σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η «Π». Μια τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να μη βλέπει τα ζητήματα με φόντο τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Ωστόσο, το ζητούμενο της διαδικασίας είναι να τεθούν στο προσκήνιο οι σοβαρές υποθέσεις και διεκδικήσεις της πόλης.
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2η ενότητα: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η Πάτρα έξυπνη πόλη 13:30-15:00 Συντονιστής: Κωνσταντίνος Μάγνης, Δημοσιογράφος
Εισηγητές:
"e-Democracy: Το παράδειγμα του Ρέικιαβικ" Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής ΝΔ Ν. Αχαΐας
"Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και σύγχρονη βιομηχανία" Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (ΣΒΕΠΔΕ)
"Τι θα κερδίσει η Πάτρα αν γίνει Έξυπνη Πόλη" Δημοσθένης Πολύζος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
"Virtual Innovation Support: Δυνατότητες για το τεχνολογικό οικοσύστημα της περιοχής" Βασίλης Αναστασόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Επιστημονικού Πάρκου Πατρών
"5G Powered Smart Cities" Άκης Τσαρούχης, Product & Business Development Manager, Vodafone
"Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως εργαλείο αποφασιστικής συμμετοχής των δημοτών" Θεόδωρος Ντρίνιας, Επικεφαλής δημοτικής κίνησης "Κοινοτικόν"
Ερωτήσεις – Συμπεράσματα


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα