Νέα Δημοκρατία για ΕΚΑΒ: «Τα προβλήματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο σημείο να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές».

Υγεία Νέα Δημοκρατία για ΕΚΑΒ: «Τα προβλήματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο σημείο να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές».

Στο θέμα με τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας αναφέρεται σε δελτίο τύπου η ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Κέρκυρας.

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: «Μας προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία η λειτουργία των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Κέρκυρα τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μάλιστα η λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Δεν είναι αδικαιολόγητος ο θόρυβος που προκλήθηκε από το προχθεσινό περιστατικό του θανάτου του άτυχου ηλικιωμένου, ο οποίος, παρότι όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο, βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από την έδρα του ΕΚΑΒ, εντούτοις το ασθενοφόρο κατέφθασε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σχεδόν σαράντα λεπτά αργότερα, με αποτέλεσμα ο ασθενής να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι δε εξηγήσεις που παρέσχεσε στην δημοσιότητα το ΕΚΑΒ, δεν ήταν καθόλου επαρκείς.

Δεν είναι το πρώτο δυσάρεστο περιστατικό το οποίο άπτεται της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η οποία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προβληματική, και δη το τελευταίο διάστημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας θα πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον οχήματα και επιπλέον προσωπικό ΑΜΕΣΑ.

Κατά τα λοιπά, η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σκύψει πάνω από τα σοβαρά ζητήματα που παρουσιάζονται στις Υπηρεσίες Υγείας στην Κέρκυρα, διότι πλέον αυτά έχουν φτάσει στο απροχώρητο σημείο να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές».


Πηγή