Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο για να αδυνατίζουμε από… τον καναπέ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο για να αδυνατίζουμε από… τον καναπέ

Εάν η γαλοπούλα, τα μελομακάρονα και οι άλλες λιχουδιές του γιορτινού τραπεζιού φαίνονται ήδη στη ζυγαριά και ανησυχείτε ότι μετά το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα πρέπει να κάνετε αυστηρή δίαιτα και γυμναστική για να χάσετε τα κιλά των εορτών, μια νέα έρευνα δίνει ελπίδες ότι μελλοντικά θα μπορεί κανείς να αδυνατίζει καθισμένος στον καναπέ του.

Τον δρόμο για τη δημιουργία ένεσης η οποία θα “εξαφανίζει” την κοιλιά χωρίς γυμναστική ανοίγει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Cell Metabolism” και αναδεικνύει τον ρόλο της πρωτεΐνης ιντερλευκίνη 6 στην καύση του κοιλιακού λίπους.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης μελέτησαν παχύσαρκους εθελοντές οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα στο γυμναστήριο για να χάσουν βάρος. Διαπίστωσαν ότι την ώρα που γυμνάζονταν αυξάνονταν στον οργανισμό τα επίπεδα της ιντερλευκίνης 6, η οποία έδινε εντολή για την καύση του λίπους, με αποτέλεσμα οι εθελοντές να αδυνατίζουν. Όταν όμως μπλόκαραν τη δράση της πρωτεΐνης, οι εθελοντές δεν έχασαν βάρος παρόλο που γυμνάζονταν.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι χορηγώντας με ένεση την ιντερλευκίνη 6 σε ανθρώπους η πρωτεΐνη θα προκαλέσει την καύση λίπους ακόμη και αν κανείς δεν γυμνάζεται, καθιστώντας εφικτό το “αδυνάτισμα από τον καναπέ”.

Ήδη ετοιμάζουν τις πρώτες κλινικές δοκιμές προς αυτήν την κατεύθυνση, αν και σπεύδουν να επισημάνουν ότι η ανακάλυψη δεν είναι λόγος να κόψει κανείς τη γυμναστική.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/350170-Nea-ereyna-apokalyptei-ton-tropo-gia-na-adynatizoyme-apo-ton-kanape ΚΟΙΝΩΝΙΑ

The post Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο για να αδυνατίζουμε από… τον καναπέ appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή